IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Живот след смъртта - Намериха приложение на старите батерии

Батериите на хибридите и електромобилите ще захранват цели квартали с електричество.

Живот след смъртта - Намериха приложение на старите батерии

Какво ще се случи с батериите на електрическите и хибридни автомобили, когато жизненият им цикъл завърши? Не, те няма да бъдат складирани или унищожавани. Ще се използват за захранване на цели квартали с електричество.

Това заявиха производителите на две от най-популярните електрически возила - GM и Nissan. Според двете компании, след около 10 години, когато батериите на Chevrolet Volt и Nissan Leaf станат негодни за употреба в автомобилната индустрия, ще се използват като резервен източник на енергия.

33 комплекта батерии на Volt могат да захранят с електричество около 50 домакинства за период от четири часа, твърдят американците.

Те вече работят с компанията ABB Group, занимаваща се с рециклирането на батерии, която предлага негодните батерии да бъдат използвани и за съхранение на енергия от възобновяеми източници.

Nissan пък работи с компанията Toxco, която също се занимава с рециклиране на батерии. Tesla са стартирали работа с европейската Umicore, а от Fisker заявяват, че имат подготвен план за рециклирането на батериите на тяхната Karma, но все още преговарят с няколко компании за сътрудничество.

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Мещо не хващам...ако батериите са все още в състояние да съхраняват електричество защо са бракувани?Видях за рециклиране става дума, но при това положение те могат отново да се ползват в колите...