IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи шпионски снимки от серийния A-Class

Новото поколение на Mercedes-Benz A-class ще бъде много близко по стил до концепцията Vision A показана в Шанхай.

Първи шпионски снимки от серийния A-Class
Това се вижда от най-новата серия шпионски снимки на модела, публикувани от изданието Autocar и за първи път хванали серийната версия. От Mercedes искат новата генерация на A-Сlass да бъде сериозен конкурент на BMW 1-Series и на новото Audi A3.
 
 
Както се вижда, бъдещият A-Class вече няма да бъде с каросерия на малък MPV модел, както е сега, а на по-спортен хечбек. От своя страна бъдещият B-Сlass ще остане в сегмента на малките MPV модели. Най-голямата промяна при серийния Mercedes A-Сlass в сравнение с концепцията с три врати Vision A concept, са добавените две задни врати.
 
 
Серийната кола е запазила силуета, формата на стъклата, профила близък до този на купе. Още когато показаха в Шанхай концепцията Vision , главният дизайнер на Mercedes, Гордън Вагонер обяви, че „това е реалистична концепция, която е много близка до серийния модел”. „Ще променим леко формата на стъклата, фаровете, решетката и това е всичко”, обеща Ватонер. Вече е известно, че бъдещия A-Сlass ще се сглобява на нова платформа, известна с името MFA.
 
 
Двигателите ще бъдат добре познатите четирицилиндрови агрегати, дизелови и бензинови, които сега се използват от C-Сlass. Базисен ще бъде двулитровият бензинов двигател, които при концепцията Vision A беше с мощност от 204 к.с. Трансмисията ще бъде с два съединителя, като ще замени сега използваната от A-Сlass и B-Сlass CVT.
 
 
Дизеловите двигатели ще бъдат версии на агрегата с обем 2.2 литра, като мощността ще е от 130 до 180 к.с.
 
0 от 500