IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Подготвят най-бързия британски автомобил

Надпреварата да се пусне „най-бързия и мощен” британски автомобил не е от вчера.

Подготвят най-бързия британски автомобил

Сега за трона се готви нов модел. Но това няма да бъде McLaren, Bentley илидори Aston Martin. Към върха се е устремил Lotus. На заседание в главната квартира на фирмата в Хетел, провинция Норфолк в Англия, е било решено да се произвежда нов флагман на марката, версия Superleggera на новото поколение на Esprit.

Наред с новото поколение на флагмана Esprit, Lotus разкри и планове за малък градски автомобил Ethos (който ви представихме), за конкурент на Cygnet на Aston Martin. Ще видим скоро и 2+2 Elite, Eterne с четири врати и Elise Evolution. Появиха се новини и за новата генерация на Elan, който Lotus засега ще замрази до 2017 година, когато трябва да замени Evora.

Superleggera на Esprit ще бъде с модернизиран двигател V8 с обем 4.8 литра и мощност 612 к.с. при 9000 об/мин. (сега неговата мощност е 562 к.с.) Колата ще има специална алуминиева конструкция, която ще бъде по-лека, но и по-здрава от тази на стандартния модел.

Проектът предвижда в тази комбинация Superleggera да ускорява от място до 100 км/час за под 3 секунди. Двигателят ще се комбинира с автоматична трансмисия със седем степени и два съединителя. Максималната й скорост ще бъде 340 км/час.

Образите на автомобила са от изданието AutoExpress.

0 от 500