IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-икономичната Astra в историята на Opel

Astra ecoFLEX - 130 к.с. и 300 Нм харчат 3.7 л/100 км.

Най-икономичната Astra в историята на Opel

Ниският разход на гориво и ниските нива на емисиите обикновено вървят ръка за ръка с ниски до средни динамични показатели. При новата Astra ecoFLEX обаче нещата не стоят точно така.

Тя използва турбодизелов двигател 1.7 CDTI с максимална мощност 96 кВт/130 к.с. и максимален въртящ момент 300 Нм, който се куплира с шестстепенна ръчна скоростна кутия.

Средното потребление на гориво на най-спестовната и зелена Astra в историята на Opel е само 3.7 литра на 100 километра, а отделяните в атмосферата вредни СО2 емисии - едва 99 г/км.

Това е постигнато чрез няколко ecoFLEX системи - технологичен пакет за двигателя, включващ “Clean Tech Combustion”, Start/Stop система с рекуперация на излишната енергия при спиране, нови системи за управление на процесите в двигателя и за управление на температурните режими, шестстепенна механична трансмисия с намалено вътрешно триене и оптимизирана конструкция на осите и зъбните предавки, подобрена аеродинамика включително автоматична щора в предната решетка, гуми с намалено съпротивление на търкаляне, дневни светлини с LED-елементи и др.

Като цяло всичко това е позволило снижаване на емисиите на CO2 (минус 20 г/км) и на разхода на гориво (минус 0.8 литра/100 км) със 17 процента в сравнение с базовия модел Astra 1.7 CDTI.

Astra ecoFLEX е третият дизелов представител в гамата ecoFLEX на Opel, след познатите у нас Opel Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX и Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX. През следващата година Opel ще пусне на пазара още четири ecoFLEX модела, както и революционната електрическа Ampera, която ще бъде налична на някои пазари още в края на 2011 година.

Цените на Astra ecoFLEX ще бъдат обявени при пазарната премиера на модела през тази есен.


 

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Карам много стар Опел кадет комби 1,7 дизел и харчи около 4,7-4,8 на сто средно.Ако е само извънградско-4,2-4,4 на сто.Затова си го карам още,а и защото през зимата все още пали добре.Купето ръждясва,но машинерията е НЕМСКА!
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Колега, първо дупките да се оправят пък после ще мислим за качеството на асвалта:)
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    В България разхода на гориво като се движиш по българските "пътища" винаги е бил висок, защото НАШИЯ АСФАЛТ ИМА ГОЛЯМО СЪПРОТИВЛЕНИЕ НА ГУМИТЕ... вие това разбирате ли го, ние нямаме в нашата хубава страна хубав асфалт, хубавия асфалт не трябва да бъде на големи буци камъчена, а като прах трябва да бъде и куп други работи. За това като се движите по магистралата не се чудете защо разхода ви скача с 1л. просто да спести Правителството пари и да ни обере взима евтин асфалт (НЕКАЧЕСТВЕН)..
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Едно е да напишат колко харчи на книга,съвсем друго е колко ще харчи в действителност.Този разход въпреки многото системи за икономия не е среден,а извънградски.Там съм съгласен,че може и да падне до толкова при определена скорост,празен и в сравнително равнинен район.Комбинирано обаче със сигурност ще е около 4,5-5/100.Истината е че тези разходи ги дават след преминаване на колата на стенд където се симулират различни режими на движение и условия,които не са реални.
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    456 ( преди 12 години )
    МОЯТА Я КАРАМ С ТУБИ В БАГАЖНИКА.КАТО ВЗЕМЕ ДА ПРЕЛИВА ОТ ГЪРЛОВИНАТА НА РЕЗЕРВОАРА И ИЗТОЧВАМ ЕДНА ТУБА.ТОЛКОВА МАЛКО МИ ГОРИ ЧАК ВРЪЩА И ПРЕЛИВА...ХА-ХА-ХА.123 ТИ НИ УЧУДИ БЕ ГЕНИЙ.КАРАШ ЛИ Я ТАЯ КОЛА НОСИШ ЛИ Я...ИЗОБЩО ИМАШ ЛИ ТАКАВА.ИЛИ РАЗМИШЛЯВАТЕ В ГОЛЯМОТО МЕЖДУЧАСИЕ ЕДИН ДЕН КАТО ВЗЕМЕШ КНИЖКА КАКВА ЧЕРУПКА ДА ТИ КУПИ ТАТИ.
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    123 ( преди 12 години )
    че мойта и сега харчи толкова.
  • #2
    5 rate up comment 19 rate down comment
    хахахах ( преди 12 години )
    ***, отвори тълковния
  • #1
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Рекуперация...Трудна дума,а!? Как ли да я преведем??? Я направо да я напишем както си е!....:)))