IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel с 31% ръст в България

Astra, Corsa и Insignia са основата на добрите резултати.

Opel с 31% ръст в България

Продажбите на Opel в България за първите пет месеца на тази година бележат ръст от 31 процента, изпреварвайки ръста на целия пазар на нови автомобили и камиони с над 8 процента.

Пазарния дял на Opel достигна 5,89 процента през месец май и 5,57 процента за целия период от януари до май тази година, което в сравнение със същия период на миналата година представлява увеличение с около 0,35%.

Основни двигатели за този успех са моделите Astra, Corsa и особено Insignia, чийто продажби надвишават с близо 80 процента тези за същия период на предходната година, казват от компанията.

В Европа марката се представя по аналогичен начин. През май немците записват седми пореден месец на нарастване на пазарния си дял в Европа в сравнение със същия период през миналата година.


Европейският пазарен дял на марката нараства от 5.8 процента през май 2010 г. на 6.3 процента през май 2011 г. За периода от януари до май 2011 година Opel реализира общо 534,000 автомобила в цяла Европа, увеличавайки пазарния си дял на 23 от общо 27 европейски пазара.

0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    33 ( преди 12 години )
    Опел винаги са били здрави коли. Даже по отношение на ходова част и двигател едни от най-здравите. Удар по имиджа на марката беше ръждата при моделите от началото на 90-те, но този проблем отдавна е решен и опел дава 12 години гаранция срещу ръжда. Като се замисли човек обаче няма кола която да не ръждясва, обаче ръждясалата, но здрава кола ще те прибере в къщи, а лъскавата кукла ще те остави на пътя. Въпрос на избор. Браво на Опел за новите модели!
  • #13
    5 rate up comment 1 rate down comment
    MEN ( преди 12 години )
    Най-добрата кола е голф 3 1.8 МОНО край точка. Опелите много гният - един спомен от последните впечатления на младия селски бек, така и така тези хора трупат впечатления до 15тата си година и до края на живота ги приемат за единствените верни. Събудете се - Радиото с падащ панел и касетка не е последната дума на техника, БМВ ще правят коли с предно,Мерцедес се сляха с Рено, колите ще вървят на ток, Голф вече има и 4,5,6 и скоро 7ма серия, а Опел правят страхотни коли!!
  • #12
    8 rate up comment 0 rate down comment
    deadfox ( преди 12 години )
    Тези с таралясниците пак започнаха да умуват. Браво на Опел, пуснаха добри модели като дизайн а и като изработка.Поне преди да почнете да се правите на разбирачи, поне отидете до някой шоу-рум, влезте в някой нов Опел и после говорете.
  • #11
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Веско ( преди 12 години )
    Четете ли ?!За Европа са написали бройката за България селски проценти ... ако съм продал миналата година 2, а тази 3 имам 50% ръст !!!:)п.с. Оупел маст дай :)
  • #10
    1 rate up comment 4 rate down comment
    б ( преди 12 години )
    Ръст има на целия пазар тая година. Ето и аз нямах планове да си купувам нова кола в близките 2-3 години, но го направих. Причината бе нова схема на лизинг.
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Предното беше за 31% повече ръжда/ бръмбари в главата
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    То бива да си глупав, бива ама тваето е клинично!
  • #7
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Niks,Полицията не е пазарувала коли от 3 години. Нямат пари дори за бензин. И никога не сме бутали пачки под масата - просто предлагахме най-ниската цена. А сегашния ръст се дължи на новите модели!
  • #6
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    31% pove4e razda
  • #5
    7 rate up comment 7 rate down comment
    az ( преди 12 години )
    И? Я преразкажи некоя друга реклама :)