IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

TOYOTA СЕ ПРИБЛИЖАВА ДО ЗАКУПУВАНЕТО НА SUBARU?

Промени в антимонополното законодателство на Япония отварят пътя на гиганта Toyota да закупи Fuji Heavy Industries, групата на която принадлежи и фирмата Subaru.

TOYOTA СЕ ПРИБЛИЖАВА ДО ЗАКУПУВАНЕТО НА SUBARU?
Toyota вече притежава 8.7% дял във Fuji Heavy Industries от 2005 г.,  но досега не можеше да закупи контролния пакет от акциите поради ограничения в антимонополното законодателство. Според Automotive News, общите продажби на Toyota и Fuji Heavy Industries заемат 45.6% от пазара на автомобили в Япония през миналата година. Според досегашното законодателство нито една фирма не може да държи 50% от домашния пазар на който и да е продукт. Промяната предвижда при сливания и поглъщания вече да се гледа делът на световния пазар, а не на домашния. Това цели да подсили японските фирми на световните пазари и ще влезе в сила от 1 април. Ако Toyota закупи контролния пакет във Fuji Heavy, със сигурност ще постигне дълговременната мечта да се превърне в производител номер едно в света. В технологично отношение това би дало предимство на Toyota например в областта на системите AWD (4х4), където Subaru са лидери в световен мащаб, както и при спортните автомобили.
0 от 500