IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заслужава ли BMW 1 Series M Coupe емблемата си?

Проверка в тест срещу Porsche Cayman R.

Заслужава ли BMW 1 Series M Coupe емблемата си?

От BMW казват, че 1 Series M Coupe е истински М-автомобил, чиято концепция е най-близо до култовото М3 Е30. С други думи 1 Series M Coupe е кола с перфектно пътно поведение, отлични динамични качества и преливаща, натурална порция удоволствие от шофирането.

След кратък тест англичаните от Autocar потвърждават всичко това, но подлагат най-малкия М-автомобил на още един важен тест.

Изправят го срещу Porsche Cayman R - оптимизираната версия на Cayman S, отличаваща се с по-ниско тегло, по-мощен двигател и по-спортно управление.

Според Autocar, за да заслужи славата на останалите М-коли BMW 1 Series M Coupe трябва да може да се справи с оптимизирания Cayman.

При ускорение на прав участък баварската машина го прави и също така има осезаемо по-ниска цена. Cayman R обаче предлага по-леко управление и системи работещи в идеална хармония, благодарение на олекотената конструкция и разположението на двигателя, казват англичаните.

BMW 1 Series M Coupe дава много за парите си, дори повече, но дали е по-добрата кола? Според Autocar, отговора на този въпрос е - Не. Повече във видеото.

0 от 500
  • #12
    12 rate up comment 2 rate down comment
    дъртия ( преди 12 години )
    Хех! Ами те всички Поршета са мислени само като спортни коли. Докато БМВ правят практични коли със спортен дух. И това е заложено в проекта и на едната и на другата кола още от самото начало. Вижте височината на Порше, ширината, стойката. Тези коли не могат да се сравняват, производителите са си поставяли съвсем различни цели. Ако БМВ-то беше по-добро като спортна кола, то тези от Порше направо трябваше да си закриват завода. Когато БМВ пуснат ново М1 (не 1 Series M) тогава да сравняват с Порше
  • #11
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Първо на клипа не са М1 купе нито Порше Cayman R. А БМВ 135купе с 306к.с. и Кайман с 265к.с. а в статията тука се има предвид М1 купе с 340к.с. и Порше Cayman R с 313к.с. които са доста по-близо като к.с. и по-съпоставими.
  • #10
    7 rate up comment 6 rate down comment
    M ( преди 12 години )
    5та предавка друго показва...
  • #9
    13 rate up comment 6 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    има една голяма разлика между двете коли - каймана трудно може да ти е единствената кола, освен ако не си малко гъзе и ти я е купил татко. а БМВ може да ти служи дълго и да те забавлява през цялтото време, дори когато качиш приятели за уикенда до по далечна дестинация. понеже аз не съм младо гъзе - избирам бавареца.
  • #8
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ха ха къв *** бе тва да не е миризлив хюндай, на който спортните версии губят от Фиеста и Поло. и каква разлика от 50000лв. точно този кайман струва 136000лв. с ДДС и двете коли струват горе долу еднакво. А стандартен Кайман, който е и най-евтиното Порше е с цена 95000лв. с ДДС.
  • #7
    19 rate up comment 1 rate down comment
    delta ( преди 12 години )
    И двете коли са страхотни, подобни сравнения са безсмислени ...
  • #6
    13 rate up comment 4 rate down comment
    ==maFIA== ( преди 12 години )
    личен избор и финансови възможности ВСЕ ПАК, както е и във този случай има една малка разлика от поне 50 хилки.
  • #5
    15 rate up comment 3 rate down comment
    ==maFIA== ( преди 12 години )
    М единичката е страхотна, диша във врата на каймана, обаче той е истинският спортист
  • #4
    21 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Щеше да е *** ако имаше тази емблема 0000 !!! А тава си е заслужило и емблемата и означението //М ... а чесно казано и 2 та автомобила са перфектни всичко е въпрос на личен избор а не на простотиите написани по сайтове и форуми !
  • #3
    13 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    *** срещу Порше