IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще има „горещ” Jazz

Европейското подразделение на тунинговото ателие Mugen ще прави „гореща” версия на Jazz.

Ще има „горещ” Jazz
Както е известно, Mugen е специализирано тунингово ателие по моделите на Honda и неговите продукти се приемат къто „фабричен тунинг” на японската фирма.
 
 
В Япония малката Honda Jazz се продава с името Fit, като от Mugen предлагат за вътрешния пазар редица пакети за външния вид, интериора и дори пакет повишаващ (макар и с малко) мощността на автомобила.
 
Европейското подразделение на Mugen искат да направят нещо повече от това и да произведат най-бързата версия на Jazz, като дори произведат къса серия от „горещия” автомобил.  
 
 
Според предварителната информация, ателието Mugen ще използва за „горещия” Jazz бензиновият двигател с обем 1.5 литра с механичен компресор, който се използва и от хибрида CR-Z.
 
Друга възможност е атмосферен двигател с обем 2.0 литра и мощност 200 к.с. от хечбека Civic Type-R.
 
 
Премиерата на „горещата” Honda CR-Z е подготвена от европейското отделение на Mugen, като ще бъде през юли по време на Фестивала на скоростта в Гудууд. С помощта на компресора, мощността на двигателя е повишена от стандартните 113 на 200 к.с.
 
Според представителите на Mugen, колата ще има динамика съпоставима с тази на Civic Type-R, като в същото време запазва стандартния разход на гориво за хибридния CR-Z.
0 от 500