IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VOLKSWAGEN ЗАКУПУВА PROTON?

Volkswagen е подписал споразумение с правителството на Малайзия за закупуване на 51% от акциите на даржавния автомобилен производител  Proton.

VOLKSWAGEN ЗАКУПУВА PROTON?
Според информационната агенция XFN-Asia сделката ще бъде обявена официално на 8 февруари. Очаква се Volkswagen да започне производството в Малайзия на собствени модели, включително и седана Passat. Има спекулации, че сделката е продиктувана от желанието на  Volkswagen да се възползва от търговско споразумение между Малайзия и Япония, което ще позволи произвежданите в Малайзия германски автомобили да бъдат изнасяни безпроблемно в Страната на изгряващото слънце. Фирмата Proton се намира в криза. Това е причината правителството на Малайзия да търси сътрудничество с някой от голямите автомобилни производители. Освен Volkswagen, желание да закупят части от Proton по-рано бяха заявили General Motors и групата PSA Peugeot-Citroen.
0 от 500