IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Показаха BMW M6 CSL

Нямало смисъл да го правят...

Показаха BMW M6 CSL

V12 коли и олекотени модели отхвърлени от BMW... за нас автомобилните фенове това е безумие, но вероятно за това само пишем за борда на BMW, а не участваме в него :)

Казваме това, защото буквално всяка минута се появява информация за такива модели. След като ви показахме неодобрените М8 и Х5 с V12 двигател (като на McLaren F1), се появи информация за BMW M6 CSL със същата съдба.

Леката, пистова кола с разрешение за движение по обществените пътища, версия на предишното поколение BMW M6, е била напълно готова за серийно производство. Въпреки това BMW M6 CSL не получава зелена светлина от борда на BMW, тъй като анализите показали, че возилото не може да има успешен бизнес модел.

Представеният за първи път днес M6 CSL, е със 100 килограма по-лек от серийния модел, оборудван е с аеродинамични елементи и разполага с доработен двигател, с по-сериозна мощност.

Колата е представена, задно с неодобрената RWD версия на първото поколение X5. Именно задвижването е било една от причините горещия Х5М да не види бял свят, "тъй като Х-моделите на BMW използват 4х4 задвижване"..., традиция, която 10-тина години по-късно беше нарушена от Х1 sDrive.

Е, да се надяваме, че новото BMW M6 също ще наруши традицията и ще представи CSL версия...

0 от 500