fallback

Повишено търсене за корейските SUV модели

За да отговори на растящото търсене на SUV модели, Kia Motors Corp. увеличава производството.

В европейския си завод в словашкия град Жилина, корейската фирма произведе през миналата година 229 505 автомобила. Година преди това, през 2009 бяха произведени около 150 000 коли.
 
 
Душан Дворжак, говорител на Kia Motors Corp. в Словакия заяви, че през тази година производството на SUV модели ще се повиши с 32%, главно за сметка на Hyundai i35 и Kia Sportage. В корейската група искат да повишат пазарния си дял в сегмента на компактните SUV модели в Европа.
 
През 2010 година 58% от производството на завода в Жилина е било за сметка на SUV модели, докато година по-рано този дял е бил само 20%.
 
Сега в Жилина се сглобяват новото поколение на Kia Sportage и изцяло новия Hyundai ix35. В завода в Жилина, започнал работа през 2006, се сглобяват и компактните Cee’d, а от втората половина на тази година там ще се прави и Kia Venga. През тази година в Жилина ще бъдат сглобени повече от 240 000 автомобила.
Тагове:
fallback
  • #4
    Bono ( преди 13 години )
    Да си дойдем на думата за корейските коли.
  • #3
    ( преди 13 години )
    Ало, Ловеч! Имаме проблем!
  • #2
    Анонимен ( преди 13 години )
    Sportage е един от най-дизайнерските джипове в момента... нормално е да върви като топъл хляб като струва и само 32 хиляди лева!
  • #1
    Анонимен ( преди 13 години )
    Nai-hubavia Koreiski SUV.
fallback
Последни