IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Carlsson C25 Royale блести в Женева

Тунинговото ателие Carlsson представи в Женева нова версия на своя суперавтомобил C25, наречена Royale.

Carlsson C25 Royale блести в Женева
Автомобилът е създаден на базата на Mercedes-Benz SL 65 AMG и ще бъде произведен засега в къса серия от само 25 броя.
 
 
Според представител на фирмата, 6 от тях вече са продадени и ще бъдат доставени на собствениците си още през тази година. Според хората от Carlsson, всеки C25 Royale ще бъде произведен за 6 месеца след поръчката.
 
 
В сравнение с Mercedes SL65 AMG coupe-cabriolet, C25 Royale е по-лек със 180 кг, благодарение на използваните карбон и фибровлакна при капака на двигателя и покрива. Това е помогнало центърът на тежестта да се измести още по-ниско, което допринася за стабилността и подобрява поведението на автомобила на пътя.
 
 
Спирачките са керамични, което ги прави с 50% по-леки от тези на SL 65 AMG. С25 Royale е с окачване C-Tronic Suspension, разработено от Carlsson, което се регулира автоматично в зависимост от конкретните пътни условия.
 
 
Двигателят на C25 Royale е би-турбо V12, с максимална мощност от 753 к.с. и максимален въртящ момент 1 320 Nm, което обаче е електронно ограничено до 1 150 Nm, за да може да се справи трансмисията. В тази конфигурация C25 Royale ускорява от място до 100 км/час за 3.7 секунди.
 
 
Цветът на екстериора, видът на цялостния интериор и обзавеждането се определят индивидуално с всеки който прави поръчка за автомобила.
 
 
 
 
 
0 от 500