IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И MG ще прави SUV модел

MG ще разшири моделния си ред с нов SUV (кросоувър) още през следващата година.

И MG ще прави SUV модел
Както е известно, новите модели на възродената фирма засега са два – компактния MG3 и модел MG6, който ще бъде в продажба от месец април във Великобритания, а малко по-късно и на други европейски пазари.
 
За тези модели от фирмата казват, че са предназначени за по-масовите купувачи. MG6 ще се предлага като хечбек и като седан. Китайската фирма SAIC, притежаваща британската марка, сега съобщава, че ще прави и трети нов модел MG, който този път ще бъде кросоувър.
 
 
„Ще пуснем поне три масови модела преди да създадем нов спортен автомобил с марката на MG”, казва маркетинг шефът на британската марка Гай Джоунс (Guy Jones), и допълва, че тестовете на новият кросоувър ще започнат още идната година в Китай.
 
Ако успеят да изкарат на пазара новия SUV през 2012, до пазарите в Европа колата ще достигне вероятно една година по-късно – през 2013 година.
 
От MG планират по-масово навлизане на повече европейски пазари именно през 2012 и 2013 години. Тогава ще бъдат предложени и дизелови версии на моделите MG3 и MG6. По-големият модел ще се сглобява в завода на фирмата в Лонгбридж, Англия, докато за по-малкият това все още не е сигурна и е по-вероятно да се прави в Китай.
 
Ако се окаже, че има свободни мощности в английския завод, там вероятно може да се сглобява и бъдещия SUV модел на MG.
0 от 500