IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електронната газ на Toyota няма дефект

Нежелано ускорение при автомобилите Toyota и Lexus не се дължи на електронните системи за контрол на газта, заяви NHTSA.

Електронната газ на Toyota няма дефект

Американският Департамент по Транспорта обяви днес, че електрическите системи и електромагнитните смущения не са били причина за инцидентите с нежелано ускорение с автомобили на Toyota Motor Corp.


Това е голяма победа за Toyota, която търси начини да се възстанови от кризата със сервизната кампания и инциденти, за които се твърдеше, че са свързани с нежелано ускорение при някои от най-продаваните модели на Toyota, пише Automotive News.

"Електронните системи не са причина за нежеланото ускорение на автомобили Toyota" – каза в изявление за Ройтерс Секретарят по транспорта на САЩ Рей ЛаХуд.

Националната Агенция по Пътна Безопасност започна изследването преди 10 месеца по настояване на Конгреса.

С помощта на инженери от NASA изследването си постави за цел да определи дали случаите на нежелано ускорение при автомобили Toyota и Lexus са били причинени от нещо друго, освен заяждащ педал на газта или стелки на пода, пречещи на педала.

През август, правителството каза, че през първите 6 месеца от изследването не е открило никакви проблеми със електронните системи на Toyota, управлявани от софтуер. Toyota, която вгражда електронни системи за контрол на газта в своите автомобили от 2002 заяви, че собствените тестове на компанията отхвърлят електронни смущения като възможна причина за инцидентите, припомнят журналистите от Automotive News.

В отговор на публикуваното от Националната Агенция по Пътна Безопасност (NHTSA), Стийв Ст. Анджело, Главният Директор по Качеството на Toyota за Северна Америка каза:

"Toyota приветства заключенията на NASA и NHTSA за нашата Електронна Система за Контрол на Газта с Интелект (ETCS-i) и ние оценяваме дълбочината на тяхното изследване.  Ние вярваме, че този обстоен научен анализ, проведен от някои от най-изтъкнатите инженери на Америка ще засили още повече доверието в безопасността на автомобилите Toyota & Lexus.  Надяваме се това важно изследване ще спомогне да престанат неоснователните спекулации за електронната газ на Toyota, която е така добре проектирана и тествана, че да гарантира, че в реалния свят нежелано ускорение на автомобила НЕ може да се случи".

0 от 500
  • #32
    5 rate up comment 8 rate down comment
    veso ( преди 13 години )
    abe hora isuper zdrava da e prosto si e bezlichna zatova ne q haresvat tezi koito ne q haresvat.stiga s tova kachestvo banalno e.
  • #31
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    TODAY TOMORROW TARALIASTNIK TOYOTA
  • #30
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    цъкай си плюсове и си вярвай че казваш истината, хората не случайно спряха да купуват тойота, а цените им паднаха под тези на дачия :) да не говорим за остатъчната стойност на старите им бракми :)
  • #29
    9 rate up comment 5 rate down comment
    до: G-ейчето ( преди 13 години )
    *** що лъжеш бе?И на латиница да пишеш все тая.*** в теб прозира и си личи,че си същия от по-долу,който освен глупости да пише друго не може.Да те осведомя G-ейче, че механичен проблем беше изключен още в началото на кампанията.Останаха единствено съмнения за електронен.Ето обаче,че и той вече е изключен.Хайде да те видя какво още ще измислиш.
  • #28
    5 rate up comment 12 rate down comment
    G ( преди 13 години )
    Tazi statiq ne e palna. Kazaha, 4e defekta ne e ot elektronikata, no e mehani4en i ima problem kakto vse oste ne moge da se dokage kakav e, no ne e ot elektronikata. Delata zavedeni v USA prodalgavat, zastoto dosta hora zaginaha ot neizpravnostta i krieneto na defekt. Apeliram kam mediata koqto publikuva tazi statiq da 4ete do krai i da si prevede vsi4ki detaili!!!
  • #27
    5 rate up comment 9 rate down comment
    ==maFIA== ( преди 13 години )
    лексусчето не се е появял доста време, мама му спря интернета заради слаб успех първия срок
  • #26
    18 rate up comment 7 rate down comment
    ФЕН ( преди 13 години )
    На фона на всички останали са най-здравите и се надявам винаги да бъдат! Другите марки имат много повече дефекти и кампании, но не си го признават публично, защото много по-трудно ще се издигнат като сами си сринат продажбите.
  • #25
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Хайде бе *** къде избяга?Какво стана с некачеството на Тойота?
  • #24
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Нямаш време да ме убеждаваш!?!?Добре де убеди другите!Дай нещо достоверно,като за начало!Хайде нали аз съм ***,а ти умен.Докажи го поне с факти.Ето учените от NASA и NHTSA са на другото твърдение.Ти обаче си нещо повече от тях.Давай ти си!Докажи,че не си миризлив,лъжлив и пъпчив ***!Дай само един факт и доказателство,за да може някой да ти повярва!В некачеството на Тойота само ***,като теб вярват.Ако не ми вярваш обади се на ТЮФ да ги питаш защо са ги сложили номер 1.Кой е ЛЕКСУС
  • #23
    9 rate up comment 13 rate down comment
    до оня дето яде ла*н ( преди 13 години )
    виж сега, няма какво да те убеждавам понеже си личи че си *** и си ядеш л.айната - ако беше с поне един грам интелект щеше да отвориш гугъл и да видиш стотици статии със милиони доказателства за некачеството на тойота. Но понеже нямам време да те убеждавам те оставям да си вярваш в исмислиците, най-добре се обади на ЛЕКСУС ако не си самия ти и се вземете, а аз ще ви подаря една 20 годишна корола за да можете да изживеете мечтата си да карате една каручка!