IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

НОВ МОДЕЛ НА KIA - SOUL

Агенция Ройтерс съобщава, че Kia е готова с нов модел, базиран на концепция показана на автомобилното изложение в Детройт през миналата година.

НОВ МОДЕЛ НА KIA - SOUL
Това е crossover, който ще бъде наречен Soul и ще влезе в серийно производство през 2008 година. Моделът е предназначен предимно за пазара на Съединените щати. Soul ще бъде относително малък crossover за пет пътници. Двигателят ще има обем 2.0 литра и четири цилиндъра. Задвижвани ще бъдат само предните колела, а скоростната кутия ще е петстепенна автоматична. Дизайнерската работа по модела е извършена в центъра на Кia в Калифорния, но производството ще бъде изцяло в Корея. Главният дизайнер на Kia за САЩ Том Кирнс е избрал името Soul по две причини - колата за първи път е била представена в Детройт, седалището на соул музиката от Motown. В същото време „soul" се произнася по същия начин, както звучи английското произношение на южнокорейската столица Сеул. По този начин се обръща внимание на корените на фирмата идваща от Корея.  
0 от 500