IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Детройт - Prius V и Prius C

MPV и градски модел с логото на най-продаваното хибридно возило в света.

Детройт - Prius V и Prius C

На автомобилното изложение в Детройт Toyota представи две нови версии на Prius - Prius V и Prius C.

Първата - Prius V е MPV возило, което ще стъпи на пазара още тази година. Автомобилът е предназначен за "семейства с активен начин на живот", отличава се с по-големи размери, и има почти аналогичен дизайн с познатата последна версия на Prius.

Prius V има дължина - 4615 мм (+155 мм), широчина - 1775 мм (+30 мм) и височина 1574 мм (+84 мм). Междуосието пък е нараснало до 2778 мм (+78 мм), което доставя "щедро място за краката на пасажерите на задния ред седалки", както и по-голямо багажно пространство - 971 литра (+525 литра).

За сега подробностите около Prius V са ограничени, но все пак стана ясно, че возилото ще се перчи със специална мултимедийна система, подвижен стъклен таван, LED светлини, оптимизиран парктроник и други.

Задвижващата система е аналогична с тази на стандартния Prius. Състои се от 1.8-литров VVT-i двигател с мощност 98 к.с., електромотор с мощност 80 к.с. и никел метал-хидридни акумулатори. Така хибридната система има обща сила от 134 к.с., а средното потребление на гориво не превишава 5.8 л/100 км.



От Toyota не дават никаква информация за цената на новото хибридно MPV возило, но пък заявиха, че продажбите ще стартират още в края на това лято.

За другата представена в Детройт концепция се знае дори по-малко. Prius C е градски хибрид, показващ дизайна на бъдеща модификация на Prius, която ще се появи в началото на следващата година.

Концепцията се отличава с аеродинамични, по-спортни форми, скрити дръжки на задните врати и минималистичен интериорен дизайн. Другото, което знаем за Prius C, е че ще бъде най-достъпното хибридно возило на пазара, с най-добрите показатели динамика-разход на гориво.



0 от 500