IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo няма да прави конкурент на BMW 7-series, засега

Новият изпълнителен директор на Volvo, Стефан Якоби отрече информацията, че шведската фирма готви съперник на BMW 7-series.

Volvo няма да прави конкурент на BMW 7-series, засега
Якоби заяви, че „все още е много рано” за фирмата да произвежда съперник за големите модели на BMW и Mercedes S-class. Да напомним обаче, че новият собственик на Volvo, китайската група Geely, има доста амбициозни планове за шведската марка.
 
Босът на Geely, Ли Шуфу заяви, че очаква от Volvo да произвежда „автомобили от високия клас, които да се конкурират с Mercedes S-class и BMW 7-series”.
 
 
Сега Якоби уточнява, че за подобен автомобил от висок клас е все още рано и към производството му ще се пристъпи, „когато и ако Volvo изпълни главната си цел – да продава по 800 000 автомобила на година”.
 
Шуфу обаче заявява, че Volvo притежава технологиите и възможностите да разработи модели, които да се конкурират във високия клас на пазара. Според Шуфу, за да направят значим пробив на китайския пазар, моделите на Volvo трябва да предлагат най-високо качество и лукс „който китайците да могат да видят с очите си и да пипнат с ръцете си”.
 
През миналата година загубите на Volvo бяха около половин милиард евро, като продажбите на фирмата достигнаха 335 000 броя. Сега целта поставена от китайските собственици, които платиха 1.2 милиарда евро за Volvo, е да се увеличат продажбите повече от два пъти, за да се върне печелившата дейност на шведската марка.
0 от 500