IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наближава премиерата на новото поколение на Audi A6.

Това са най-новите шпионски снимки, които показват автомобила почти без маскировка.

Наближава премиерата на новото поколение на Audi A6.
От снимките личи, че новият A6 ще бъде с различни и по-ъгловати фарове. Колата ще бъде с LED светлини за първи път, като цяло дизайнът на каросерията е еволюционно подобрение на сегашния модел, но е взел и нещо от стила на концепцията e-tron.
 
 
Не се заблуждавайте от обърнатата трапецовидна решетка на заснетия прототип, при серийната версия всичко ще си е на мястото и решетката ще бъде агресивното лица на колата с диамантена форма. Профилът на автомобила показва колко дълъг ще бъде той, а в задната част A6 е подобен на най-новите концепции на Audi.
 
 
Можем да кажем, че дизайнът на новата „шестица” няма да е най-впечатляващото нещо в нея. Колата ще бъде на най-новата модулна платформа MLB, на която са и A4, A5 и Q5 във стоманената й версия и A8 в алуминиева. При A7 и A6, шасито е от 20% алуминий и 80% стомана, за да се намали теглото на колата и в същото време да не повишава много цената.
 
Производителите казват, че новата платформа е предпоставка това да бъде най-добре управляемото Audi A6 на всички времена. Двигателите ще включват двулитровите бензинов и дизелов двигател, шестцилиндровите бензинови 2.8 FSI и 3.0 TFSI и две версии на 3.0 TDI. Всички те ще се комбинират с технологията Stop/start, както и предаване Quattro. Ще има избор между механична скоростна кутия с 6 степени, автоматична трансмисия S Tronic със седем степени и автоматична скоростна кутия с осем степени.
 
 
По-късно ще се появи и версия комби (Avant), както и „гореща” версия S6, която ще бъде с новия V8 с обем 4.0 литра. Официалната премиера на новия Audi A6 се очаква през март следващата година в Женева.
0 от 500
  • #8
    12 rate up comment 5 rate down comment
    boby ( преди 13 години )
    Определено бих предпочел друга кола от този клас, например новия Saab 9-5 - нещо различно и от култова марка. Ауди е за масовката парвенюта и бизнесмени...
  • #7
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Subarufan ( преди 13 години )
    Мдаааа, май-наистина е време Ауди да се замислят за по радикални промени в дизайна си! Определено тук таме забежки в линиите и светодиодче тук и там няма да им е печелившата стратегия за дълго още!
  • #6
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    etogo staroto novo A6.. :DDD teq si otrqzaha klona sami!
  • #5
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Kamen ( преди 13 години )
    Ам че то като предишното :)
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Xtrax ( преди 13 години )
    Ste e nesto sredno mejdu A8 i A7, ama po-malko... i na men mi se iskashe neshto razlichno, ama kakto po-dolniq pitch - mnogo prouchvaniq sa doveli do tozi dizayn ;) Uspeshen den na vsichki vi ;)
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Ауди фен ( преди 13 години )
    И на мен ми се вижда много сходни с предишното, но кво да се прави така са преценили един куп инженери,дизайнери и маркетолози явно има защо. И на мен ми се искаше нещо по-различно ама няма :/
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    triforce ( преди 13 години )
    В момента има фейслифт на Ауди А6. Защо ще правят нов фейслифт? Да направят нов автомобил! Много ги харесвам, но в един момент, когато всичко стане еднотипно, а това време не е далеч, ще изгубят интереса на клиентите си.
  • #1
    14 rate up comment 4 rate down comment
    ми че то като предиш ( преди 13 години )
    И като обопщим , освен лекия фейслифт кое точно е новота в тази кола ?