fallback

Сузи Стодарт: Искам във F1

Шотландският пилот Сузи Стодарт иска да влезе във Формула 1 и да направи проби с болид F1.

Според изданието Motorsport.com това е много вероятно да се случи и Сузи да стане една от малкото жени пилот във F1. Сега Стодарт се състезава в сериите DTM с Mercedes.
 
 
„Аз мечтая за F1”, казва 27 годишната Сузи. „Това не е просто PR акция, а искам да покажа на какво съм способна”, продължава Стодарт.
 
Два етапа преди края на сериите, Сузи Стодарт заема 12 място в надпреварата DTM, като изпреварва бившите пилоти от F1 Ралф Шумахер, Дейвид Култхард и Маркус Винкелхок.
 
 
Преди време Сузи се е състезавала във формула Renault и в британската Формула3. Както пише изданието Motorsport, Сузи няма роднински връзки с бившия собственик на отбора на Minardi във F1, Пол Стодарт. За сметка на това, в момента тя е приятелка на Тото Волф, съсобственик на отбора на Williams във F1.
 
 
За 60 години в които се провежда шампионатът във F1 в него са участвали само 5 жени. От тях три – Девин Галике, Дезайър Уилсън и Джована Амати въобще не са успявали да преминат квалификациите и да застанат на старт Gran prix. През 1975 година, при Гран при на Испания Лела Ломбарди е на 6 място в момента на спиране на състезанието заради авария и за това си постижение печели половин точка (според регламента по онова време).
Тагове:
fallback
  • #10
    smahnat racer ( преди 13 години )
    И аз им късам трътките на всички на Ф1 2010 играта ама не искам да ходя в истинската , че няма да мога да вляза в болида. Viva McDonalds!
  • #9
    Манол ( преди 13 години )
    На *** ли сте дълго време повечето от вас?Големи мъжкари сте,на "компа"!Няма да сте по мъжествени като се правите на диви животни!Пишете по темата!Нищо ли не измислихте?Ако няма какво да пишете,не дърдорете като разгонени шопари,това не ви прави"вещи"и носещи удоволствие на жените когато трябва!Ето какво ще кажа:Защо не!По "пета предавка"момичето е било щампион при мъжете!!!И е страшна нали-тази русата.Няма значи никакво значение,че е жена-който го може,го може!Ще е интересно да опита.
  • #8
    nsx ( преди 13 години )
    f1 е за пране на пари и реклама,там не могат да карата, само въртят обиколка след обиколка и шоу има само ако някой се блъсне :)
  • #7
    SERSEMBOY ( преди 13 години )
    Тази Сузи има хубави...бузи.
  • #6
    Slav78 ( преди 13 години )
    Искам да ми шофьор :)
  • #5
    alfa 155 ( преди 13 години )
    Еманципация.Ама ще е интерсно да се гледа някоя блондинка как кара в болид от Ф1 :D
  • #4
    G(h)ost ( преди 13 години )
    Емблемата на регистрацията мяза на Български Пощи (rofl)
  • #3
    sd ( преди 13 години )
    И аз искам да направя проби с нея в леглото, ама не го пиша по медиите, нали.
  • #2
    Анонимен ( преди 13 години )
    az pyk iskam CICITE i da stiskam :DDD
  • #1
    reventon ( преди 13 години )
    smeli4ka e..
fallback
Последни