IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сузи Стодарт: Искам във F1

Шотландският пилот Сузи Стодарт иска да влезе във Формула 1 и да направи проби с болид F1.

Сузи Стодарт: Искам във F1
Според изданието Motorsport.com това е много вероятно да се случи и Сузи да стане една от малкото жени пилот във F1. Сега Стодарт се състезава в сериите DTM с Mercedes.
 
 
„Аз мечтая за F1”, казва 27 годишната Сузи. „Това не е просто PR акция, а искам да покажа на какво съм способна”, продължава Стодарт.
 
Два етапа преди края на сериите, Сузи Стодарт заема 12 място в надпреварата DTM, като изпреварва бившите пилоти от F1 Ралф Шумахер, Дейвид Култхард и Маркус Винкелхок.
 
 
Преди време Сузи се е състезавала във формула Renault и в британската Формула3. Както пише изданието Motorsport, Сузи няма роднински връзки с бившия собственик на отбора на Minardi във F1, Пол Стодарт. За сметка на това, в момента тя е приятелка на Тото Волф, съсобственик на отбора на Williams във F1.
 
 
За 60 години в които се провежда шампионатът във F1 в него са участвали само 5 жени. От тях три – Девин Галике, Дезайър Уилсън и Джована Амати въобще не са успявали да преминат квалификациите и да застанат на старт Gran prix. През 1975 година, при Гран при на Испания Лела Ломбарди е на 6 място в момента на спиране на състезанието заради авария и за това си постижение печели половин точка (според регламента по онова време).
0 от 500