IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PORSCHE ПОКАЗА НОВИЯ CAYENNE

Porsche разпространи първите официални снимки и информации за обновения SUV Porsche Cayenne. Най-вероятно премиерата на новия автомобил ще бъде на автомобилното шоу в Детройт през януари, а продажбите ще започнат още през февруари 2007 г.

PORSCHE ПОКАЗА НОВИЯ CAYENNE
Новият Cayenne може да се познае лесно. Предната част на автомобила има доста различен дизайн, по-агресивен, с нова предна броня с огромни отвори за въздух. Изцяло нови са фаровете с оригинална форма, както и капака над мотора, който е по-обемен, с двете нови издутини. Автомобилът има и нови предни калници, нова задна броня с интегрирани ауспухови тръби и нови задни светлини. Обновеният Cayenne ще има и обновена палитра от мотори. Базисният вече ще бъде с обем 3.6 литра, вместо досегашните 3.2 литра, а мощността му ще достигне 290 к.с. Максималният въртящ момент на новия двигател е 385 Nm. С този двигател новият Cayenne ще ускорява от 0 до 100 км/час за 8.1 секунди или с една секунда по-бързо от неговия предшественик. По-силната версия Cayenne S ще бъде с двигател с обем 4.8 литра вместо досегашните 4.5 литра. Като резултат мощността на автомобила ще се увеличи с 45 к.с. и ще достигне 385 к.с. Максималният въртящ момент нараства с цели 80 Nm и достига 500 Nm. Cayenne S ускорява от 0 до 100 км/час за 6.6 секунди, а максималната му скорост вече е  252 км/час. Най-силната версия на Porsche Cayenne с турбодвигател също вече е по-мощна - 500 к.с. с максимален въртящ момент 700 Nm. Ускорението от 0 до 100 км/час е за невероятните 5.1 секунди, а максималната скорост 275 км/час. Всички нови версии на Cayenne ще бъдат с нова система за предаване на движението 4х4, която при нормални условия предава към задната ос 62% от силата, но когато се наложи може да „прехвърли" на оста с по-добро сцепление до 100% от движещия момент, благодарение на новото многодисково сцепление с електронно управление. Версията Cayenne Turbo ще има още в базовата си версия системата PASM с активни пневмоелементи, а като екстра може да бъде оборудван и с активен стабилизатор PDCC, намаляващ наклона при завиване. Началната цена на Porsche Cayenne, с мотор V6 в Германия е 51 735 евро. Моделът Cayenne S ще започва от 66 610 евро, а цената на най-мощната версия Cayenne Turbo ще започва от 108 617 евро.
0 от 500