IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

235 км/час с Trabant

Братята Рони и Майк Урланд подобриха световния рекорд за скорост на модифициран Trabant.

235 км/час с Trabant
Както съобщава вестник The Telegraph, своето постижение братята са посветили на 20-та годишнина от падането на Берлинската стена и съединението на Западна и Източна Германия. 



 На рекордьора е монтиран бензинов двигател от Honda, с обем 2.2 литра и мощност 270 к.с. При специалните отсечки изминати на пистата на летището в Ротенбург, Trabant постига максимална скорост от 235 км/час. 

Предишния рекорд с модифициран Трабант записан в Книгата на рекордите на Гинес, беше 201 км/час. Така братята успяха да подобрят стария рекорд с цели 34 км/час. 

Както повечето от вас знаят, автомобилите Trabant бяха произвеждани в Източна Германия (ГДР) от 1957 до 1991 година. За това време са продадени над 3 милиона броя от автомобила с двутактов двуцилиндров двигател и мощност (при най-масовата си версия Р601) от 26 к.с. При нея максималната скорост давана от производителя беше 100 км/час.
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    passatora ( преди 13 години )
    trabito po me kefi ot smarta daje tree da go vazrodqt kato minito i 100% 6e go bie po prodajbi:)
  • #10
    20 rate up comment 5 rate down comment
    manivelta ( преди 13 години )
    pak li oka4i be maimuno "АЗ"Сори шмъркам,и се оглупих,видяхтели колко набързо си дадох плюсовете!Аз съм Анонимния и"АЗ" и Пича и не знам още кой си...но е готско да си нашмъркан...Само някой да каже нещо хубаво за Трабанта ,и на кирилица и на фонетика ще ви....сещате се...
  • #9
    13 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Sava,pak li oka4i be maimuno
  • #8
    28 rate up comment 9 rate down comment
    manivelta ( преди 13 години )
    Аз съм се напушил,пиша и от името на komentator!аз съм Пича,и като съм писал,че не ме кефи трабант,а всички се превъзнасяте-казах:Все едно да сложа на опел двигател на ферари и да кажа, че е вдигнал 300 км/ч...аман от псевдо статии..Напуших се и ще ви дам на всички минуси,да запомните кой е Пича!
  • #7
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Реабилитиране ( преди 13 години )
    Трабанта формата му е такава,че те кара и предразполага умеещите и ентусиастите да го преработват!Адмирации за формата,която е непреходна и класическа,но и заинтригуваща и напрегната!Жалко само,че беше от "тая"страна на бариерата-соц.лагера,и възможностите му бяха спряни от този объркан строй!Затова сега от цял свят го"тероризират",не го оставят в пенсия и го доработват като"обезщетение"за живота му в"робство"!Не случайно световноизвестната руска фирма"Cardi",прави чисто нови Трабанти по заявка с окачване и двигател на Мини,специално преработени от нея,които и БМВ използва за Мини-Купър.
  • #6
    5 rate up comment 17 rate down comment
    r ( преди 13 години )
    В Русия една известна фирма за тунинг, направи поръчков "запорожец" използвайки следното:2 бр. чисто нови мотоциклета Ямаха R1 по 150 к.с. от които използва двата двигателя и част от окачването. Резултата "запорожец" с 300к.с. при около 300 кг. и страхотен спортен автомобил, с перфектно държание на писта и по улици.Клипове в нет-а им доста, но ето и един с малко обяснения:smotri.com/video/view/?id=v1466393b662
  • #5
    3 rate up comment 19 rate down comment
    Stefan ( преди 13 години )
    Да точно така двигателя обаче е отзад с насадено предно окачване от рено! Миналата седмица го гледах на дракона добре се движи!!
  • #4
    6 rate up comment 19 rate down comment
    ? ( преди 13 години )
    V BG sy6to ima takyv Tarbant dori go karat na pistoviq 6ampionat mislq 4e mom4eto be6e slojil dvigatel na reno v nego i baq se cepi !
  • #3
    12 rate up comment 30 rate down comment
    komentator ( преди 13 години )
    какъв е смисълът на такива статии....та то това няма нищо общо с трабант, само картона отгоре е на трабант. Все едно да сложа на опел двигател на ферари и да кажа, че е вдигнал 300 км/ч...аман от псевдо статии
  • #2
    12 rate up comment 19 rate down comment
    готин ( преди 13 години )
    Ех, моя неосъществена мечта? Докато изкарам пари, да те купя, спряха те от производство. Но бог е добър, защото отново ги правят и някой ден и аз ще седна, зад волана на едно такова червено "Траби", с "Рекаро"-седалки и мъничък волан, а може и с телекаска. Супер си е модела, а и яко са го наточили. има лоша аероинамика, на е красив, здрав, маневрен и върши всякаква работа - от ходене на ресторан,т до товарен с багаж, като пикап. Супер е модела, супер!