IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW И VISA ИЗМИСЛИХА КАК ДА ПАЗАРУВАТЕ БЕЗ ДА ИЗЛИЗАТЕ ОТ КОЛАТА

Пътувате в колата си и слушате радио. По някое време пускат Ваша любима песен, която не сте чували отдавна. Представете си, че автомобилът може да разпознае песента с натискане на копче, да я намери в Интернет, в някои онлайн музикален магазин и да я поръча чрез кредитната Ви карта.

BMW И VISA ИЗМИСЛИХА КАК ДА ПАЗАРУВАТЕ БЕЗ ДА ИЗЛИЗАТЕ ОТ КОЛАТА
Това, което сега звучи като фантастика от близкото бъдеще, вече е направено от изследователски център на BMW Груп. Вече е конструиран прототип на BMW 530i, разработен съвместно с VISA, който е изложен на щанда на VISA на тазгодишното изложение „Cartes 2006". Най-голямото изложение на смарт-карти и технологии за идентификация се провежда от 7 до 9 ноември в Париж. „С тази нова технология искаме да покажем от една страна допълнителните възможности за използване на кредитни карти и начин на плащане директно от автомобила, а от друга страна демонстрираме възможностите за сигурност и мобилност на личните данни в автомобила.", казва шефът на техническата и развойната дейност в BMW проф. Раймонд Фрейман. Автомобилите от високия клас са оборудвани с технологии, които позволяват нарастващо боравене с информация и съответно с лични данни. „Този проект показва, че кредитната карта може да бъде много повече от обикновено средство за плащане. Еднозначната и сигурна идентификация на шофьора, в комбинация с функция за директно плащане, може да се превърне в основа за нови модели бизнес, които директно да допринасят ползи на шофьора", допълва Георг Бауер, шеф на отдела за финансови услуги в BMW.
0 от 500