IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW Serie 3

6
Закупена: 2014 г., Пробег: 3 000 км.
Приложимост в ежедневието
7
Надеждност
6
Оборудване
5
Пространство
3
Цена/Качество
7
Качество на материалите
6
Разход на гориво
6
Удоволствие от шофирането
8

Какво не ти харесва

  • Липсата на шпер диференциал
  • Наднормения вид на волана и ключа
  • Огледалата не се прибират
BMW Serie 3 От: karmatier 24.03.2014 6857 прочитания 12 коментара
Начин на ползване:
Ежедневно, градско, при благоприятни атмосферни условия
На кое качество на автомобила най-много държиш:
Външен вид, задно предаване
Начин на каране:
Предимно уравновесено
Допълнителни бележки
Започвам отзад-напред, удоволствието от шофирането е на лице, ако сте поне малко автомобилен ентусиаст, имате известна доза бензин в кръвта си и сте по-слабичък/чка, с други думи трябва да го раздавате спортно. Разхода на гориво (ниска оценка за висок разход, висока оценка за икономичност) не е чак толкова лош, като за младежка спортна кола, ако шофирате цивилизовано и се стремите да обръщате внимание кога е най-подходящо за смяна на предавка, може да си докарате приличен смесен цикъл, но ако фазата на луната, ви влияе като на върколак и имате вашите периоди на избухвания, този показател няма да ви остави да спите спокойно (когато не сте върколак), предвид днешните все по-нехарчещи и щадящи околната среда автомобили. Трудно ми е да оценя качеството на материалите използвани в седемнадесет годишна кола, затова ще напиша само, че са на необходимото ниво. Цената, която е платена и качеството в замяна ме удовлетворяват, въпреки процеса на стареене. Пространството е критерият с най-ниска оценка, това до някъде е разбираемо за читателя, но едва когато се качите отзад ще си дадете сметка за какво говоря, за да ви е мирна главата возите един пътник и можете да направите изключение на това правило за деца, домашни любимци или наистина малки хора. При оборудването, за мен значение имат стандартните екстри, с които е снабдена машината и всичко поръчано допълнително или възможността за уникална конфигурация не се брои, за това и оценката е средна. При правилна експлоатация и базова автомобилна компетентност, това минава за средно надежно МПС. Приложимостта в ежедневието в случая, ще разгледам като критерии на двуместен автомобил, а не като на практичен такъв. Багажника е достатъчно обемист, задните облегалки падат, подходящ е за риболов, излети, екскурзии, пазарувания... не и от мебелен магазин обаче, знайте си мярката. Лесен за каране, докато стигнете дестинацията си, след това започват финните провирания и маневри при избора на паркомясто. Всеки бордюр е сигнал за жълт код, всяко полегато слизане от такъв, също. Огледалата освен че не се прибират автоматично, не се прибират и ръчно, площта им на отразяване започва да ви прави впечатление, чак когато се наложи да минете из някое тясно пространство и внимавате да не одраскате някого. За успоредно паркиране се доверявам на интуицията си, за това колко далече съм от тротоара. Ако се движите назад и за ориентир се обърнете, вместо да изпозлвате огледалата за обратно виждане, ще се изненадате, защото задния капак не се вижда. Въпреки оскъдното място в купето, ако се възползвате от него като прилежен ученик и умеете да подреждате вещите си, ще почувствате вътрешно удовлетворение, както като си подредите стаята.
Снимки
BMW Serie 3 BMW Serie 3 BMW Serie 3
0 от 500
  • #12
    11 rate up comment 1 rate down comment
    До ХАХАХА ( преди 9 години )
    Кавал..човека е писал кога ТОЙ я е купил и колко км. ТОЙ е минал с нея...ХА-ХА-ХА се отнася за теб!
  • #11
    3 rate up comment 14 rate down comment
    ХА ХА ХА ( преди 9 години )
    Закупена: 2014г., Пробег: 3 000 км.!!?Красимирчо - съвсем за шарани ни взе! Да беше написал РЕАЛНИЯ пробег (300 000км?)- по щяхме да ти вярваме.Тая Е36-ца е поне на 20годинки е спокойно може да мине за олдтаймер.))
  • #10
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Morridin ( преди 9 години )
    Колицата изглежда доста лачена, много безаварийни километри и само бензин, масло и антифриз да и наливаш :DКолкото до разхода - в момента моя съм го свалил до 12 зимата, 10.5-11 лятото в града (Варна). Бензин, без газ.
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Morridin ( преди 9 години )
    Карам йес-ка /м44/ 7-*** година.... И наистина съм влюбен в нея, но ми дойде време да сменя колата с по-голяма.... Самата идея на автомобила не е насочена към практичното, въпреки че не е ужасно зле. С дете съм и смятам, че събира достатъчно много багаж. За седящите отзад наистина може да е доста тясно, но ми се е случвало съвсем спокойно да кача жената, тъщата и малкия и да няма чак големи проблеми.За огледалата - това са огледалата от М-пакет-а и наистина са една идея по-малки от оригиналните
  • #8
    10 rate up comment 0 rate down comment
    FastDriver ( преди 10 години )
    Тези огледала като ги гледам са допълнително поставяни(не заводски) и едва ли се сгъват. Сигурно и от там идва проблема с намалената площ на стъклата и лошата видимост. Поздрави за безпристрастната и обективна оценка, обаче , не мисля, че основното качество на купе(без значение от марката) е практичността!
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    КМР ( преди 10 години )
    Огледалата се прибират, хубаво е да си прочитате и книжката която върви към колата(наръчник за експлоатация). :)
  • #6
    11 rate up comment 18 rate down comment
    Бади ( преди 10 години )
    Колата не толкова зле за каране но има отвратителна визия преди 7-8г ми беше любимата кола с цена под 10000лв но сега вече не мога да ги гледам тия е36 по противна ми е от голф 3, само *** ги карат тези коли единствено е36 м3 или някое доработено 328и бих карал тогава няма да ми пука колко е грозна колата и това, че всичкото *** кара такова стига да ми носи удоволствие от шофирането.
  • #5
    23 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Благодаря ви на всички за добрите пожелания,стимулирате ме да напиша още някой тест.Преди време карах CitroenZX,1.8 Furio,103кс.Kато ускорение до сто на хартия,разликата е нищожна .2,но като усещане ZX-а беше изненадващо бърз за 8V.Въпреки това,с него съм губил на импровизирани 400м драг от Honda Civic 1.5i VTEC-E 115кс,с малко.http://prikachi.com/images/636/7201636p.pngZX-a харчеше към 13/100 бенз,IS-a още не мога да го вкарам в някакви норми и ми дава 15/100.За сега съм доволен,радвам му се.
  • #4
    22 rate up comment 0 rate down comment
    KKK ( преди 10 години )
    Кадърно написано. Благодаря за теста. Аз карах такава 2.0 и харчеше като ламя, а не вървеше повече от твоята (ИС). Иначе мисля че създава впечатление на солидна кола при шофиране и като цяло имам много добро мнение за Е36- много приятна и забавна кола, която хапе, ако не се внимава :)))
  • #3
    14 rate up comment 2 rate down comment
    валя ( преди 10 години )
    хубав тест..браво.. ами той пича си кара бмв.. и затова ние гоуфаджиите си мълчим..