IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5-те най-вълнуващи коли на SEMA 2016

Toyota GT86 с двигател от Ferrari или водороден военен джип - в Лас Вегас има всичко

5-те най-вълнуващи коли на SEMA 2016
Тунинг изложението SEMА е в разгара си и отново сме свидетели на грандиозно шоу, разположено на площ от близо 10 000 кв. метра. Всяка година в Лас Вегас, тунинг компаниите показват какво са свършили през годината, а смелите им проекти привличат погледите на публиката и дават ясно да се разбере, че мощността никога не е достатъчна, а външният вид никога не е достатъчно агресивен.

Кои са 5-те най-вълнуващи коли на SEMA 2016
 
Колкото и трудно да е да бъдат подбрани най-интересните коли от тазгодишното изложение, все пак има някои ясно изразени кандидати. 

Gumout Toyota GT4586
Кои са 5-те най-вълнуващи коли на SEMA 2016

Например автомобилният франкенщайн Gumout Toyota GT4586, който представлява Дрифт автомобил Toyota GT86 с двигател от Ferrari 458 Italia – 4.5 V8 с 570 к.с. и възможност за развиване на 9000 об/мин. Ако всичко това не е достатъчно, за да ви впечатли, трябва да направим уточнението, че италианският двигател е монтиран в предната част на японското купе, а изпускателните тръби се подават от предната броня и хвърлят на воля огън и жупел.
 
Jeep CJ66 Concept
Кои са 5-те най-вълнуващи коли на SEMA 2016

Не е тайна, че на SEMA винаги има много модифицирани модели на Jeep. Този тук обаче е по-специален. Идва от гаража на Mopar и безспорно е един от най-добрите, на които някога сме попадали. Представлява смесица от традиционното за компанията излъчване и части от три различни поколения на Jeep. Хубавото на проекта е, че създателите му не са прекалили с модификациите, както често се случва. Този тук все още може да преодолява тежък офроуд терен и продължава да е верен на истинските ценности, проповядвани през годините от Jeep.

Project Underdog Ford Maverick
Кои са 5-те най-вълнуващи коли на SEMA 2016

Ford Maverick далеч не е сред обичайните присъстващи на изложението SEMA, защото най-вероятно в света има твърде малко хора, които обичат този модел толкова, че да прекарат стотици часове в труд по модифицирането му. С новия си проект, актьорът от „Бързи и яростни“ - Сунг Канг – ни доказва, че през цялото това време Maverick е крил много голям потенциал. Проектът му е базиран на американската машина, но е поръсен с няколко щипки японски дрифт характер и допълнен от модерна технология. Иначе под капака нямаше да има 2.3-литров 4-цилиндров двигател.

Chevy Camaro Turbo AutoX Concept
Кои са 5-те най-вълнуващи коли на SEMA 2016

Един от основните акценти на SEMA винаги е падал върху тежко модифицираните американски V8 двигатели. Огромните механични компресори, HEMI и много литри работен обем – това е нещото, което посетителите на изложението обожават. Този Chevrolet Camaro AutoX, обаче, поема по друг път, съобразен с актуалните тенденции на пазара. Концептът е ориентиран към хората, които държат повече на европейското разбиране за динамика, управление и пътно поведение, отколкото жадните за нискооктанов бензин big-block V8 мотори. За целта, колата е оборудвана със спортно окачване, 2.0-литров турбо двигател и няколко стойки за GoPro камера.

Chevy Colorado ZH2
Кои са 5-те най-вълнуващи коли на SEMA 2016

Не всички харесват военни машини, а още повече такива, които никога не са излизали на бойното поле. Понякога обаче, на изложения като SEMA, компаниите показват нещо, на което не можеш да устоиш. Като този Chevrolet, например. Задвижва се от водородна горивна клетка и представлява виждането на Chevrolet за това накъде ще поеме военната индустрия в близко бъдеще. Colorado ZH2 представлява работещ прототип, който ще бъде връчен на американската армия, която ще го подложи на първоначални тестове. Ако машината ги премине успешно, никой не знае дали няма да премине във въоръжение в идните няколко години. Най-интересното е, че в задната част е монтиран гигантски трансформатор, а в интериора има четири състезателни седалки Recaro с 4-точкови колани. 
 
Снимки: Road&Track
Тагове: sema
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 3 rate down comment
    васил ( преди 6 години )
    Тотално технологично изоставане, коли за ***, латиноси или *** реднеци.Кич,кич, хром, пакистански дизайн.Трагедия.Голяма резачка тойота, мотора от ферари, щот те не могат.Нещо като тоталният бг хит нисан инфинити с мотор и скорости на мерцедес.Траджеди.
  • #3
    39 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Американски кич във най-висша форма. SEMA - чалгата на автомобилните изложения.
  • #2
    21 rate up comment 16 rate down comment
    Аз ( преди 7 години )
    Не съм фен на всъдеходите, но точно Chevy Colorado и Jeep-a ме радват.... а тая Тойота, с тия жълтите фарове.... ми тя като препикана бе, пожълтяла от седене на слънце...
  • #1
    30 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пълни идиотщини,показващи ясно две неща:-тоталното разминаване на вкусовете от двете страни на Атлантика,и-тоталното разминаване на редакторите на АМ с актуалните теми в автомобилния свят.