IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hennessey прави Ford Raptor 6x6

Машината на тексаската тунинг компания носи името Velociraptor 6x6

Hennessey прави Ford Raptor 6x6

Hennessey прави Ford Raptor 6x6
Тексаското тунинг ателие Hennessey Performance показа новата си разработка с 6 задвижващи колела, която този път обаче не е базирана на Mercedes G63, а на Ford Raptor.

За разлика от стандартния модел на американския пикап, преработеният от ателието вариант се отличава както с промени по шасито и двигателя, така и по дизайна.

Базовата версия на пикапа е оборудвана с 3,5-литров EcoBoost двигател с двойно турбо, генериращ 450 к.с. и 691 Нм въртящ момент. Интересното тук е, че тексасците са запазили същия двигател, като мощността обаче е нараснала до 600 к.с.

Други промени освен добавените 2 колела и подсиления двигател са новите 20-инчови джанти със специални офроуд гуми, уникалните предна и задна брони с ролбар, както и LED светлините. Разбира се, 6x6 Velociraptor е офроуд машина и от Hennessey са добавили и блокаж на допълнителния заден мост.
Hennessey прави Ford Raptor 6x6
Собствениците на новия Raptor ще могат да се сдобият със същия силов пакет за двигателя, без да е необходима промяна на цялата конструкция на пикапите им. Пакетът, носещ наименованието VelociRaptor 600, включва нови турбо компресори, модифицирана изпускателна система, както и допълнително монтиран въздухопровод на предния капак.

Цената на отделния силов пакет е 22 500 долара, докато тази на изцяло преработения модел е 261 000 евро, което е с почти 100 000 евро по-евтино от предишния проект на ателието- Mercedes-Benz G63 AMG 6x6.

0 от 500