IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързото BMW бе представено в Русия

Тунингованият M5 E60 развива скорост от над 400 км/ч

Най-бързото BMW бе представено в Русия

На стартиралото в Москва 6-ото международно изложение за тунинговани автомобили дебютира доработена модификация на BMW M5 E60, дело на местни тунинг-специалисти. Според тях това е най-бързият представител на баварския концерн, като максималната му скорост може да премине 400 км/ч.
Най-бързото BMW бе направено в Русия

Работата над прототипа е продължила повече от 8 месеца, като в тунинга са вложени над 200 000 щатски долара. Руският екип твърди, че по скоростни параметри машината е по-бърза от Lamborghini Gallardo и Porsche 911 Turbo. Мощността на двигателя на M5 E60 е увеличена до 640 к.с., благодарение на спортните колектори, изпускателната система SuperSprint и специалните горивни инжектори.

„Това със сигурност е на бързото BMW M5 E60 в Русия, като е построено на границата на разумното и възможното – коментира един от участниците в проекта Ерик Давидович, професионален състезател по стрийт-рейсинг. – Нарекохме я „Сянка“, защото е направена за нощно каране. Създадохме я най-вече за състезания срещу спортни мотоциклети, тъй като надпреварата с други автомобили не е интересна.“

В състезателен режим M5 E60 харчи около 30 л/100 км. Машината може да се похвали и с напълно нова мултимедия, която се подчинява на гласови команди.

Проектът обаче съвсем не е завършил – след 2 месеца прототипът ще получи допълнителен компресор, който ще достави още по-висока мощност. Но дори сега моделът демонстрира по-висока максимална скорост от M5 Hurricane RR на G-Power, който развива 372 км/ч.

Снимка: ZR

 

Тагове: bmw m5
0 от 500
  • #6
    30 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Или статията е объркана или това е закъсняла първоаприлска лъжа ама от тези плитките, на които няма как да се вържеш. М5 с 640к.с. вдигало над 400км.ч. Пълен Абсурд. Модела, който са ъпгрейднали, е със 100 конски сили по-малко и с цели 100км.ч по-ниска максимална скорост. А за да вдигнеш от 300км.ч. още 100км. отгоре, трябва много,много,много коне, много обтекаемо тяло и голям заден спойлер, който да те държи на земята. брутали като Авентадор,Макларън Ф1,Пагани Зонда, S7 Салеен не могат да вдигнат такива скорости, а това са двуместни, леки карбонови купета с отлична обтекаемост, с изключително нисък център на тежеста и много мощни двигатели. Това М5, голямо, тежко, няма антикрило, висок център на тежеста, с някакъв чип тунинг трудно ще вдигне над400км.ч. Или статията е със сгрешен превод или е плоска шега-лъжа.
  • #5
    30 rate up comment 5 rate down comment
    RWD ( преди 10 години )
    Не разбрахте ли, че всички максимални скорости обявени от различни тунери са изчислени на компютър и нямат нищо общо с действителността (хипотетични скорости). Примерите за това са стотици. Всичко е с цел реклама, за да може сайтове като този да тръбят, че има М5 развиващ над 400 км/ч."Руският екип твърди..." И Тошо от квартала твърди, че бута 200 кг от лег, но всъщност са 120кг. Когато отиде на Нардо и развие 400 км/ч, тогава да пишат статии, но с 640 к.с. няма как да стане с този автомобил.
  • #4
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Много грозно, бе!
  • #3
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Един там ( преди 10 години )
    Малко ме съмнява 640 к.с. да направят 400+ км/ч..Нищо не се казва за теглото...А и разход от 30 на пълна газ, за тия коне не е реален...
  • #2
    2 rate up comment 22 rate down comment
    2втек ( преди 10 години )
    ...за състезания със спортни мотоциклети ама на максимална скорост или на драг дисциплина.Тия в Русия явно нямат бързи автомобили щом тая име най бързата :)
  • #1
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не мое да бъде!Амме!