IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Binz X-Orange – размерът има значение

Комбито на Mercedes E-class разполага с 3-метров багажник

Binz X-Orange – размерът има значение

Този автомобил, доработен от ателието Binz, не е за всеки. Създателите му обаче са на мнение, че и за него ще има пазар. Той е насочен съм хората, които търсят пространство при пътуване и същевременно не искат да си купуват миниван.

Затова и е създаден Binz X-Orange, в чиято основа стои комбито Mercedes E-Class. Специалистите са го „разтегнали” до 5.76 м., като спечелено пространство от 86 см изцяло е интегрирано в багажника.

В резултат на това Mercedes E-Class запазва петте си места в купето, но пък може да се похвали с багажник с дължина 3 метра, чиято вместимост варира от 1390 до 2620 литра. В зависимост от мощността на двигателя тежестта на товара може да достигне до 600 кг. Според създателите, в багажника може да се побере дори дъска за сърф и всякъв друг споретн инвентар. А за максимална безопасност сисетмата за устойчивост е била специално адаптирана към новото шаси.

Това, че автомобилът е пораснал, не означава, че динамиката му е намалена. Комбито разполага със спортна спирачна система и е „обуто” с 20-цолови джанти от лека сплав. В същото време покривът на автомобила е направен от лека сплав, благодарение на което XXXL-комбито тежи почти колкото серийния модел.

Инетриорът на колата също е на високо ниво. За него е използвана алкантара, кожа и карбонови елементи. Сложена е и мощна аудиосистема – 3500 вата, благодарение на която комбито се превръща в концертна зала.

Най-важни обаче са двигателите и тук Binz дава на своите клиенти пълна свобода на действие. Комбито се предлага както с дизелов агрегат с мощност 204 к.с., ката и с 5.5-литров би-турбо V8 от E63 AMG. Единствено максималната скорост е ограничена по електронен път на 210 км/ч. Цените на уникалния X-Orange стартират от 125 000 евро.

0 от 500