IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързият автомобил работещ на газ – BMW M5

Версията на седана BMW M5 работеща и на газ, постигна скорост от 333 км/час.

Най-бързият автомобил работещ на газ – BMW M5
Така автомобилът, разработен от тунинговата фирма G-Power, се превърна в най-бързият автомобил на света, работещ на газ.
 
 
В специално съобщение до медиите, от ателието G-Power съобщават, че са модернизирали стандартния бензинов двигател V10 с обем 5.0 литра от седана BMW M5, като са монтирали на всеки цилиндър по един компресор ASA T1-313 (впръскващ газта под налягане от 0.6 бара).
 
 
На автомобила е монтирана и изцяло нова изпускателна система. Променена е програмата на електронното управление на двигателя, както и предавателните числа в скоростната кутия. В резултат на промените, максималната мощност е повишена от 507 на 660 к.с., а максималният въртящ момент достига до 650 Nm, като е повишен в сравнение със стандартния със 130 Nm.
 
 
В тази конфигурация тежкият почти два тона BMW M5 ускорява от място до 100 км/час за 4.6 секунди, а до 200 км/час за 11.4 секунди. Наред с това газовата версия на седана BMW M5 има ново регулируемо окачване, част от което е разработено самостоятелно от G-Power. Колата е екипирана с по-мощни спирачки и има лети джанти с размер 20 цола. Гумите са от Michelin с размер 255/35 отпред и 285/30 отзад.
 
 
Цената на тунинговата програма е 33 571 евро. Подобен пакет може да се поръча и за модела BMW M6.
0 от 500
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    аз ( преди 6 години )
    И да пише на кирилица....
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    никой ( преди 12 години )
    на всеки цилиндър има по един компресор впръскващ газ (вместо стандартните дюзи) отделно си има двата компресора,които всички знаем за какво са..А колата е направена на газ с цел да върви повече,надали някой е мислил,че защото ще е по евтино..Това че тука наистина има хиляди коли по пътищата,дърти..пък и нови С-класи 7ми серии бмвта или А8маци ГОЛЕМИ мотори с газово,човека правилно е казал..няква псевдогазария "глейте ме карам С-класа(с така добре скрито газово)"..но при Гпауъра идеята е друга
  • #23
    0 rate up comment 1 rate down comment
    nedovolniq ( преди 13 години )
    a koga srednostatisti4eskiq balgarin 6 moje da si kupuva kilogram ka6kaval bez da se zamislq.nie sme na svetlinni godini ot 1 viq svqt.v 4etvartiq vlezohme sled 10 ti noemvri
  • #22
    6 rate up comment 3 rate down comment
    ка52ALLIGATOR ( преди 13 години )
    ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ БМВ НАПРАВИХА СКОК В ТЕХНОЛОГИИТЕ, СТАНАХА ЕДИН ОТ НАЙ ДОБРИТЕ...
  • #21
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Протест ( преди 13 години )
    От Перник щели да пуснат - имали Голфо двойка на газ,дето вдигала 444 км/ч с две каси зарзават в багажника
  • #20
    4 rate up comment 2 rate down comment
    bmwE60 ( преди 13 години )
    Тия с газта и S-класата само да не ми излизат с номера за екология.Всичко е до паричките.Друг е въпроса ако автомобила е пригоден заводски за газ.
  • #19
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Daytona ( преди 13 години )
    Вчера.БГ поне си правете труда да триете старата статия преди да я пускате пак с ново заглавие. То пък вярно, че сте смешни и не знаета за какво да пишете! Няма ли да зарадвате хората като пуснете някой смешен тест драйв?
  • #18
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ako pravish 5-10 000 kilometra na mesec - napravo e griah da vartish na benzin.
  • #17
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    хахаха тия от аутомедия почнаха да пускат една и съща статия наново 2 дни подред айде утре може да повторите новината за ланичия :D :D :D И ако може пак да са поместени едновременно на главната страница за да бъде излагацията пълна!
  • #16
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Каква еколкогия, кви 5лв.? Нещо тия с S класите бая са ви комплексирали ми се струва :)) .