IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia пуска нов SUV модел

Новият SUV на Dacia няма да се казва нито Duster, нито Steppe. Renault регистрира името Kanjara за бъдещия SUV на румънското си подразделение.

Dacia пуска нов SUV модел
Засега не е ясно къде новия SUV ще бъде представен за първи път. Най-близката възможност разбира се е салонът във Франкфурт през септември. 


Много е възможно обаче, новият SUV модел на Dacia да бъде показан за първи път през март следващата година в Женева. Вече е известно обаче, че този модел ще се продава с различна марка на различните пазари. На някои места ще бъде Renault Kanjara, на други Dacia Kanjara. 


Новият модел на Dacia ще използва модулната платформа на Nissan Qashqai. Ще има версия с предаване на движението към четирите колела и такава със задвижване само на предните. 


Базисен двигател ще бъде добре познатия турбодизел 1.5 dCi в различни версии на мощността. Ще има и бензинова версия с агрегата 1.6. 

Ако се върнем на името, на езикът хинди „Kanjara” означава лек, спокоен, овладян.
0 от 500
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ОНАНИЧЕН ПРИСТЪП ( преди 14 години )
    Б А Х Т И П О В Ъ Р Н Я Т А
  • #23
    0 rate up comment 1 rate down comment
    EmoXide ( преди 14 години )
    Отвратителните фарове развалят всичко в екстериора на тази кола. Ауспуховата тръба - без коментар.
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Alpine a 310 ( преди 14 години )
    Със сигурност колата няма да бъде повече от 30 бона. А дизайна се прави такъв за да се свалят пройзводствените разходи до минимум или това са имали това са направили.Всеки е виждал Дачия Сандеро и за нея не може да се каже че е грозна можеби най-добрия модел на дачия в този случай просто е било по-лесно да се направи по-симпатичен автомобил за малко пари.В дизайна и материалите на би трябвало да се вложат много пари поради причината че се използва платформа на Nissan Qashqai която не е евтина
  • #21
    0 rate up comment 1 rate down comment
    GP ( преди 14 години )
    xaxaxaaxxa
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бай Кольо Ръждата ( преди 14 години )
    Виждал ли си на живо въпросната Дачия на живо? Просто ми е интересно.
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    DeadFox ( преди 14 години )
    Можеше да се постараят с дизайна. В южна америка Дачия се продава с марката Нисан и чпонците са се постарали тук там някоя пластмасичка, по-хубава броня и т.н.Няма нужда да казвам че тяхната дачия изглежда в пъти по-добре от румънската.
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    marto ( преди 14 години )
    Сега трябва да обявят цената и да видим резултатите от краш-теста.Защото ако е над 30 бона,аз логично бих препочел заместника на Hyundai Tuscon,ix35 от тази есен.Там нещата са на светлинни години пред това от снимката.Просто всичко опира до цената.
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    187 ( преди 14 години )
    бреййй много готино тва, на субару форестър мяза.кви пари?
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    КУРСК ( преди 14 години )
    Пичове каквото и да си говорим румънците сега в състояние на криза вършеят. Продажбите на Дачия отбелязват ръст и в близките няколко години това положение ще се задържи.http://***.vesti.bg/?tid=40&oid=1242033Така, че хубава или лоша това е въпрос на вкус. Мога да ви гарантирам, че пазарна ниша ще има. Вече друг е въпросът колко издръжливи ще бъдат и колко често ще се повреждат, но досега не съм срещал човек, които да се оплаква от нова дачия.
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Abe nz kakvo govorite ama rumncite si imat koli , a ni ne