IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германец ще отговаря за техническото развитие на Hyundai и KIA

Корейският концерн подготвя големи промени в ръководството си

Германец ще отговаря за техническото развитие на Hyundai и KIA

Отделът за изследвания и разработки на на Hyundai Motor Group, в която влизат марките Hyundai, KIA и Genesis, вече има нов ръководител. Това е Алберт Бирман, който досега отговаряше за двигателите на спортните модели, а преди това беше вицепрезидент на BMW M.

Германец ще отговаря за техническото развитие на Hyundai и KIA

Назначението на Бирман на новия пост е нова крачка към мащабните промени в ръководството на корейския автомобилен производител. В най-висшите звена на управление ще бъдат сменени общо 17 човека, като най-важната промяна е тази на президента на концерна. Сега начело на Hyundai Motor Group е 80-годишният Чон Чжуен, но предстои неговото място да заеме синът му Чжон Ийсон.

Именно 48-годишният Чон-младши, както наричат наследникът на втората по големина промишлена империя в Южна Корея, е в основата на промените. Засега той все още е вицепрезидент, но вече се обгражда с нови хора, на които ще разчита. Такива са Томас Шемер, който също е бивш топ-мениджър в BMW, но вече ръководи новия отдел за високопроизводителни автомобили и автомобилен спорт в Hyundai, както и Люк Донкерволке. Той стана главен дизайнер на концерна, като заема мястото на пенсиониралия се Петер Шрайер.

Третото назначение е на Алберт Бирман, който вече е на новата си позиция и заменя двама корейски топ-мениджъри. Главната цел на промените е да се компенсира спадането на продажбите на концерна в Северна Америка, както и да се реализират намеренията на производителя за преминаване към водородни автомобили през 2030 г.

Снимка: Hyundai
 

Тагове: hyundai motor
0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кои хора са го казали? В БГ хвалбите по немските коли идват от полуграмотните *** и пишан-мутрите.
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    и в крайна сметка... ( преди 5 години )
    всичко от Китай!
  • #2
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хората са казали,спагети и макарони от Италия,св***ки и м***ети от Франция,компютри и електроники от Япония/Корея,КОЛИ И КАМИОНИ от Германия.Та който каквото иска да ми говори.
  • #1
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    е защо ПАК германец ?нямат ли си корейци ???защо ВСИЧКО по тази кола е направено в Европа за европейци и само името иде от изток ???Отговорът :защото само германецът го може и знае как !