IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Зимата дойде, Tesla замръзна (ВИДЕО)

Собственици на Model 3 се оплакаха от колата при ниски температури

Зимата дойде, Tesla замръзна (ВИДЕО)

В Канада и САЩ най-студеният сезон едва започва, но много собственици на най-новия модел на Tesla – Model 3, вече се оплакаха от проблеми заради ниските температури. Всъщност, това е първата зима за електромобила, въпреки че доставките му стартираха точно преди година. Тогава обаче повечето бройки от Model 3 се оказаха в Калифорния, където зима на практика няма.

Зимата дойде, Tesla замръзна (ВИДЕО)

В северните части на САЩ, както и в Канада, автомобилът се доставя от края на лятото, а с настъпването на зимата се оказа, че той съвсем не е пригоден за тези условия. В Квебек (Канада), където температурите вече са под нулата, повечето собственици на Model 3 имат проблеми с отварянето на вратите, прозорците, като и на портовете за зареждане.

Вратите на Model 3 се отварят с натискането на ръчката на една страна. След това тя се вдига, като леко се открехва и прозорецът. Тук веднага възниква въпрос – защо е нужно това в студеното време? В случая отговорът е без значение, защото се оказва, че шофьорът няма как да влезе в колата и рискува да измръзне на студа, докато се опитва.

Проблемите на електромобила бяха обяснени във видео, публикувано в интернет-блока electrek, който по принцип е сред най-сериозните поддръжници на Tesla. Не помага дори предварително дистанционно загряване на машината, което продължава 10 минути. При това температурата навън е -7 градуса, а в колата е -1 градус, като не би трябвало да е проблем.

От Tesla твърдят, че при подобни климатични условия всички системи на Model 3 трябва да работят, без дори да се налага стартирането на автоматичното подгряване на батерията, което е необходимо за нейното нормално функциониране.



В крайна сметка, авторът на блога Фреди Ламбърт успява да отвори единствено порта за зареждане, но други собственици на електромобила не успяват да сторят дори това. Съответно голяма част от доставените в района Model 3 вече са в сервизите не Tesla, където се търси решение на проблемите.

Снимка и видео: YouTube

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #16
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Е този проблем го имат почти всички коли като паднат температурите под нулата. Във врате се образува конденс който през нощта замръзва.И на мен много пъти са ми замръзвали ключалки и врати. Размразявам ги с гореща вода. И сешоар.
  • #15
    14 rate up comment 5 rate down comment
    демек ... ( преди 5 години )
    ром и теслъ не бачкат през зимата! )))
  • #14
    11 rate up comment 1 rate down comment
    МОДЕРАСТА ( преди 5 години )
    Е ДОЛЕН ЛЯВ ***! ДОКАЗАНО И ИЗПРОБВАНО!!
  • #13
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Сега ще излезе некой бюргер и ше кае изфърлете си смартфоните че зимата дойде вземете си новият немски телефон на дизель.Толка са им технологиите на немците.а Че скоро с глобалното затопляне предизвикано от голямо обемните немски бензинови двигатели изобщо няма да има зима тва няма да ви го кажат естествено.
  • #12
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кой ще купи Тесла ..Ами скоро очаквайте Тесла-TDI, по досетливите ме разбраха .
  • #11
    20 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Мдам.. само че печката в Т'слата ще трябва да е на дърва :D
  • #10
    16 rate up comment 3 rate down comment
    до анонимния с Е 36 ( преди 5 години )
    Що не видиш, дали не продават некой баварец в пакет с правописен речник!!
  • #9
    19 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Една дума за ватманите - ***! И това далеч не е най-големия и проблем. Я споделете с колко пада пробега при минусови температури... или ви е малко срам ;)
  • #8
    16 rate up comment 4 rate down comment
    един там ( преди 5 години )
    Ако нямате нищо подходящо от това, което ви казах можете спокойно и с крем за ръце да ги намажете гумените уплътнения и леко да ги забършете с една салфетка. Въпросът е да остане тънък мазен слой, който да предотвратява появата на замръзване и залепване на гумата. Дори, като си помисля би станало и с всякакво олио, мас и т.н. Никакъв проблем няма. Но го правете преди да се случи залепването, а не след това, защото рискувате да се скъса гумата.
  • #7
    23 rate up comment 10 rate down comment
    един там ( преди 5 години )
    Поредната тенденциозна статия. Ами те същите неща се случват на всяка една кола при подходящите условия. Ама нали е Тесла и трябва да се плюе. Нито съм им фен, нито ми харесват, но това вече е прекалено елементарно да се прави само заради примитивните индивиди, които се кефят на всяка негативна новина за марката. Просто жалка история!За да не ви се случват тези неща мажете гумените уплътнения с глицерин или течен парафин и проблемите изчезват. Има и препарати, но са скъпи и съдържат същото.