IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите тестове за емисии са на път да съсипят Bentley

Загубите на компанията за първите 9 месеца са 137 млн. евро

Новите тестове за емисии са на път да съсипят Bentley

Производителят на луксозни автомобили Bentley е близо до катастрофа, след като не успя да подготви моделите си в съответствие с новия цикъл на вредните емисии (WLTP), който влезе в сила на 1 септември. Това съобщи изпълнителният директор на компанията Ейдриън Холмарк пред Automotive News.

Новите тестове за емисии са на път да съсипят Bentley

От изявлението му става ясно, че за първите 9 месеца загубите на Bentley са 137 млн. евро. За сравkение, компанията е била на печалба, макар и малка, през същия период на 2017 г., сочи финансовият доклад на концерна Volkswagen Group, който е собственик на британската марката.

„В момента сме на опашката при тестовете WLTP, тъй като, за съжаление, не бяхме достатъчно бързи, за да реагираме и да приведем нашите производствени процеси в съответствие с новите изисквания. Съответно това повлия и на общите продажби на марката ни, която бяха намалени с около 300-400 бройки”, коментира Холмарк.

Забавянето накара Bentley да ускори процеса по пускането в серийно производство на хибридната версия на кросоувъра си Bentayga. Този автомобил трябва да се появи на пазара през март догодина. В същото време обаче компанията спря производството и продажбите на един от най-търсените си модели – Continental GT (на снимката), тъй като той не покрива изискванията.

Според статистиката, продажбите на Bentley за първите 9 месеца на 2018 г. са спаднали с 11% до 6643 автомобила. Въmреки това, Холмарк вярва, че догодина нещата ще се стабилизират и компанията му ще успее да се възстанови от понесения удар и да се върне към печалбите.

Снимка: Bentley

Тагове: wltp
0 от 500
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    до: ... ( преди 5 години )
    Kва хибридна система при ВАГ бълнуваш?!Най-много дизелче да пуснат.И що пък точно на това си се спрял? Не знаеш ли, че е кола за хора, които не си знаят парите!И примерно пуснат с по-слаб двигател да не мислиш, че цената ще е много надолу?Примерно няма да е 500, а 400 000. Без пари викаш!
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Аз бих карал такова с голям кеф и само с 3.0 бензинов мотор и 4х4. Пък ако му измислят и хибридна система , няма да има равно. Но... казал бай гъзар, че скъпите коли трябва да са с огромни бензинови мотори и точка! Никой нищо не променя! Но ето - 1 по 1 направиха SUV. Порше(Таурег), Ламбо, Бентли, скоро очаквам и Ферари SUV. След това всички ще намалят обема, после ще направят хибридите... и аз ще съм за пенсия и няма да ми дреме за автомобилите им!
  • #9
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    БЕНТЛИ, е като да брандираш нещо ефтино, с емблема на нещо със съмнително величие!
  • #8
    7 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    И аз като теб много съм се притеснил, не знам как ще спа довечера :)
  • #7
    9 rate up comment 2 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    И да фалират ми е все тая...
  • #6
    14 rate up comment 0 rate down comment
    ловец ( преди 5 години )
    Добре де, що не му сложат един турбо 1,4 литра и да забравят за проблеми с тестовете за емисии? Пък и по-евтино ще им излезе.
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    А защо не направят електрическо Бентли или поне хибрид?
  • #4
    32 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Така е, като пробутват Бентли с двигател на Фолксваген
  • #3
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Марките сериозно си бяха повярвали, че и този път с мрънкане и лъжи ще накарат политиците да отложат новия стандарт.
  • #2
    28 rate up comment 12 rate down comment
    gothic ( преди 5 години )
    Хахахаха гроздето е кисело! ;)