IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen и Mercedes се съгласиха на ремонт или замяна на старите дизели

Двата най-големи германски концерна ще похарчат по 3000 евро на автомобил

Volkswagen и Mercedes се съгласиха на ремонт или замяна на старите дизели

В Европа продължават да се налага ограничения на старите дизелови автомобили и поредната крачка в тази насока е решението на съд в Германия за забраната на по-стари превозни средства с такива мотори в още два града – Кьолн и Бон.

Volkswagen и Mercedes се съгласиха на ремонт или замяна на старите дизелите

На свой ред, тези мерки принуждават производителите да правят отстъпки на собствениците на автомобили. Така концерните Volkswagen и Daimler, в който влиза  Mercedes-Benz, се съгласиха да платят за замяната на старите мотори с по-нови при вече продадени автомобили, или да ги модернизират, за да може те да отговарят на съвременните екологични стандарти.

Това ще струва на двата концерна по 3000 евро на автомобил. Третият голям немски производител – BMW, засега отказва да стори същото. Баварците са съгласни да стимулират своите клиенти с подобна сума, за да може те да заменят своите автомобили с по-нови.

Всички тези решения трябва да убедят клиентите да се насочат към закупуването на по-нови и съответно по-чисти превозни средства с ниски нива на вредни емисии. Така те няма да зависят от забраните в определени градове на Германия, които се увеличат непрекъснато.

Решението на съда за забраняване на старите дизеловите коли в Кьолн трябва да влезе в сила през април 2019 г. Според министъра на околната среда на Германия – Урсула Хейнен-Ессер, това ще доведе до колапс на транспортната система в града и ще окаже значително влияние върху живота на местните хора.

Снимка: Volkswagen

Тагове: daimler volkswagen
0 от 500
  • #19
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Да бе 1.5 много замърсява а пък 5 литровите им дизели малко замърсяват.Тия от Адак да ...!Като не им харесва съюза Мерцедес да се омитат и без тва са китайска собственост.
  • #18
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Най-смешното е ... ( преди 5 години )
    че Мерцедес трябва да "ремонтира" онова мръсно 1.5 литрово дизелче на Рено! Точно него го хвана ADAC в замърсявания над нормата в баничарката Ванео.
  • #17
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Факто-умния ( преди 5 години )
    брей че си красноречив ,само че пишеш за самия себе си.Ясна ти е тезата,нас нормалните хора също ни дреме за плиткоумен налъм като теб.Чисто и просто си болен..лекувай се.Няма да ти се получи плюенето а и др те хора те знаят и не се занимават с мозъчно болен.Господин набор 79.Направи си сайт,поддържай го и си самокритикувай сам.Не сме длъжни да ти обръщаме внимание,кретеn.
  • #16
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мерцедес и VW ще ремонтират а адвокатската кантора рено ще пледира за невинност въпреки, че и тях ги изловиха по "бели" дизелови ***, барабар с мосьо Гомн.Само че следствието потъна в дебрите на френската проКУРатура, зер перачница не се затваря току-тъй!
  • #15
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Факт!-тическия ... ( преди 5 години )
    отново е прекалил с рено и ето ги трагичните последствия!
  • #14
    5 rate up comment 4 rate down comment
    adis ( преди 5 години )
    Трябва да се допълня.Едно АМГ или RS отделя много повече вредни емисии от колкото 2.0 или 3.0 дизел
  • #13
    7 rate up comment 5 rate down comment
    adis ( преди 5 години )
    Кво говорите глупости, какво замърсяване.Нали дадоха статистиката.За производство на батерии на електрически електроавтомобил се отделят толкова вредни емисии колкото за 20 години да караш дизел.Новите дизели са доста безвредни.
  • #12
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Боли ме фара за немската икономика както и за тъпата им държава. Немската икономика е ориентирана за износ като им забранят колите няма да изнасят никъде ще си ги карат само те като руснаците Лада.
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Нищо не искам да кажа, просто такива са фактите! И да ги оправдавам, и да ги плюя, все тая...
  • #10
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Искаш да кажеш, че Германия и ЕС трябва да се крепят на измамите, лъжите и да злоупотребяват със здравето на хората?!Май-ната му на такива съюзи и на такива държави, които се крепят на лъжи и измами и най-лошото, че продължават да го правят и има кре-тени, които ги оправдават и ги възхваляват. Точно заради подобни *** подобни компании, държави и съюзи съществуват. Просто ужас. Нещата наистина са много зле. Много хора явно нямат грам мозък и нищо не осъзнават. Мъртви души...