IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Corolla е №1 в света

Продажбите на нови коли за 2018 трябва да достигнат 98 милиона

Toyota Corolla е №1 в света

Toyota Corolla е най-продаваният автомобил в света за първите седем месеца на годината, сочи статистиката за продажбите. Японският глобален модел е реализирал 816 748 продажби, което е достатъчно за първото място, но е и постижение с 3,4% по-слабо от същия период на миналата година.

Toyota Corolla е №1 в света

Втората позиция заема моделното семейство F на Ford, където отличникът е F-150 с 722 566 бройки (увеличение с 7,2 процента спрямо 2017) и Volkswagen Golf с 572 772 бройки и ръст от 1,9 процента.

От 2009 година насам световният пазар расте с по 2-3 процента на година, а за последните 5 години глобалните продажби са нараснали от 80 милиона на 94 милиона леки коли. Прогнозата за 2018 година е, че общите продажби в световен мащаб ще достигнат 98 милиона, а през 2019 ще надхвърлят 100 милиона.

Най-екзотичните екземпляри сред най-продаваните коли в света са Wuling Hongguang (28-о място), Baojun 510 (36-о място) и Geely Boyue (66-о място), като те присъстват основно на китайския пазар.

Тагове: toyota corolla
0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Еми ( преди 5 години )
    То всеки нормален човек, като види това най-голямо недоразумение е нормално да си облекчи в тях естествените нужди!
  • #12
    6 rate up comment 3 rate down comment
    doc ( преди 5 години )
    Тоъота е най-скъпата,най-голямата,най-надеждната,най-най марка!За интелектуално скопените немцофили това не достига дори до гръбначния мозък и е единствено свързан с естествените нужди на фенчетата!
  • #11
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Този дето е правил дизайна май го е кълвал петелът...
  • #10
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Най скучната марка
  • #9
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    Оказва се, че сополивия Хасан в Анадола прави по-добри коли от пocpaния Ханс във Волфсбург!Самите немци го казаха, че от японските автомобили по-здрави няма. Ако не вярваш погледни Ауто Билд 2015 г. от месец юни.
  • #8
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    То пък японското сглобено от сополивия Хасан в Анадола от стари легени дали е по-добро?Риторичен въпрос!
  • #7
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 5 години )
    Ширпотреба, но висококачествена и покриваща всякакви стандарти за вредни емисии. За разлика от немската канцерогенна нискокачествена конфекция която върви само там където стандартите за емисии са *** - в ЕС и Китай.
  • #6
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хубавото е, че полека-лека, немската конфекция се отича в канала!Основно тези мошеници продават в Китай боклучавата си продукция благодарение на съвместните предприятия там, които са 51% китайски, т.е. повече китайски. Качеството е никакво. Китайските марки се оказват по-качествени дори.В Германия пък каквото правят е с китайски части предимно и се сглобява от дюнерджии и камилари. Качество никакво! Та в този смисъл немското не е точно немско и само едни емблеми им останаха и стара слава.
  • #5
    8 rate up comment 8 rate down comment
    6 ( преди 5 години )
    поредното доказателство че този свят не върви на добре
  • #4
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пеуник поздуавява куалицата. Уеспект!