IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan пуска Leaf с по-голям капацитет на батерията

Моделът E-Plus ще може да изминава до 360 км с едно зареждане

Nissan пуска Leaf с по-голям капацитет на батерията

Въпреки че някои хора все още смятат дизеловите автомобили за по-чисти от електрическите, истината е, че много европейски страни постепенно ще ги "изгонят" от улиците. Някои държави от ЕС пък планират да се забранят напълно продажбата на нови автомобили, зависещи от изкопаемите горива. Преди всичко се отнася за  Норвегия, която до 2025 г. трябва да премине на 100% електрически превозни средства.

Nissan пуска Leaf с по-голям капацитет на батерията

Японският автомобилен производител Nissan явно взима това предвид и гледа към бъдещето с надежда. Поради това компанията реши да вкара в производство версията Leaf E-Plus с опционална батерия с капацитет от 60 кВтч. Западните медии обаче предполагат, че моделът ще струва с около 5500 долара повече от електрическия хечбек Leaf с батерия от 40 кВтч.

Въпреки факта, че Nissan все още не е представила официални спецификации, се очаква, че  Leaf E-Plus с батерията от 60 кВтч ще може да изминава до около 360 км с едно зареждане. 245 км с 40-киловатовия Leaf и 360 км с новата версия си е доста голяма разлика.

Nissan пуска Leaf с по-голям капацитет на батерията

Производството на Leaf E-Plus започне през януари 2019 г. Моделът с батерия от 60 кВтч ще бъде произвеждан в заводите на марката в Опама (Япония), Смирна (американския щат Тенеси) и Съндърланд (Великобритания). Преди няколко дни стана ясно, че Nissan Leaf е най-продаваният електромил на пазара в Европа, а в Норвегия - най-продаваният автомобил въобще.

Тагове: nissan leaf nissan
0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 6 rate down comment
    carpe_diem ( преди 5 години )
    За такава батерия 360 км не са ли малко?Коната нали минава с 64 квтч батерия над 500 км, хем е жип (по-голямо челно съпротивление)...А тука едно малко хечбекче се озорва с 360?!