IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще си купите ли Rolls-а на Мохамед Али?

Кабриолетът от 1970 година излиза на търг в Белгия

Ще си купите ли Rolls-а на Мохамед Али?

Скъпите автомобили, обогатени с историята на известните им собственици са като подранили коледни подаръци за организаторите на аукциони.

Ще си купите ли Rolls-а на Мохамед Али?

Точно в тази ситуация се оказаха в Bonhams, когато при тях се появи кабриолета Rolls-Royce Silver Shadow Mulliner Park Ward от 1970 година, като по-впечатляващо от дългото име на колата е това на предишния й собственик – боксовата легенда Мохамед Али.

Али е купил луксозния кабриолет през 1970 година и го е карал в продължение на 6 години, сочат документите на колата. От аукционната къща твърдят, че Rolls-ът не е бил реставриран и се намира в доста добро състояние. А що се отнася до това колко е рядък – от Rolls-Royce потвърдиха, че от модела Silver Shadow Mulliner Park Ward са сглобени едва 272 коли с ляв волан. След като Али продава автомобила, той се озовава в Холандия, а сега излиза на търг в Белгия.

Ще си купите ли Rolls-а на Мохамед Али?

Лошата новина за продавача обаче е, че в момента този модел върви доста евтино на пазара на ретро коли. Според Bonhams на предстоящия търг би могло да се постигне цена от 50 000 до 70 000 долара. Съвсем наскоро се появи кабрио от същата серия, което е в състояние за участие в конкурс, но без звезден собственик и оценката му беше 49 000 долара.

Тагове: rolls-royce
0 от 500