IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota се отказа и от Auris в Европа

Хечбекът и комбито отново ще се предлагат под името Corolla

Toyota се отказа и от Auris в Европа

Поредната трансформация в моделната си гама за Европа готви японската компания Toyota. От началото на 2019 г. моделът Auris ще се предлага под старото си име – Corolla, съобщиха от прес-службата на производителя.

Toyota се отказа и от Auris в Европа

Първото поколение на Auris с индекс Е150, което дели една платформа с Corolla, стъпи на пазара в Европа през 2006 г. През 2012 г. дебютира и втората генерация (E180), която в Япония, Австралия и още някои държави се предлагаше като Corolla, а в САШ – като Scion iM. След ликвидирането на марката Scion моделът си върна името Corolla.

Третото поколение на хечбека за Европа (Е210) бе представено от Toyota на салона в Женева през март тази година. Хечбекът се появи под името Auris, а няколко седмици по-късно същият автомобил бе показан в Щатите, но като Corolla. В крайна сметка в Toyota решиха названието Auris да бъде пратено в историята и от началото на 2019 г. европейската версия също ще се предлага като Corolla.

Компанията обяви също, че новото поколение на модела във версията „комби” ще бъде представено пред публика на автосалона в Париж през октомври. Както и стандартният Auris/Corolla, то също е изградено на платформата TNGA (Toyota New Global Architecture) със снижен център на тежестта и многоточково задно окачване.

Toyota се отказа и от Auris в Европа

На Стария континент хечбекът и комбито ще се предлагат с два хибридни агрегата. Първият е зает от модела Toyota Prius, като в него влизат 1,8-литров атмосферен мотор и електрически двигател със съвкупна мощност 122 к.с.

При втория вариант се залага на нов 2,0-литров, също атмосферен агрегат от семейството Dynamic Force и електромотор. Тук сумарната мощност е 180 к.с. Ще има и версия с 1,2-литров бензинов турбомотор, но дизелови варианти за Европа не се предвиждат.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota corolla auris
0 от 500
  • #31
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Cars2018 ( преди 5 години )
    Основния плюс на Тойота е, че като цяло са доста безпроблемни автомобили! Има хора които точно това ги интересува, колата да ги закара от точка А до точка Б с най-малко проблеми.Всеки си избира автомобил по различни критерии..., един по цена, друг гледа дизайна, трети икономичност, четвърти иска да е бърза...и т.н. Ами за всеки има по нещо и изборът е голям. Въпросът е, че колата за парите си е ок и от там нататък нещата са въпрос на вкус...
  • #30
    4 rate up comment 4 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Кола с характер била... ХАХАХА!Решава и се разваля от днес за утре!Хайде, моля ви се!По-добра е от Ситроен и Рено, но до там. Форд и Пежо са над Тойота. Пишете неща от преди 20 години. Сега не сме 1998. Спрете се!
  • #29
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кола с характер е Корола. Голф е сива мишка и кола без характер.
  • #28
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Трошота ( преди 5 години )
    безхарактерни коли ...
  • #27
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пичове, сега разбрах защо е подивял тоя жълтур. Фв купува Тесла. АхахахахахТва е положението. Казах, че някой ден фв ще купи и Тесла и самия Мъск.
  • #26
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аааа Дошке ***, аз забравих. То Турция не са в Европа, ти затова обиждаш европейците.аааабраво, браво
  • #25
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ХахаДошке ***, защо се ядоса ***.Ти сега и за европеец ли се имаш *** дошке ?
  • #24
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Най-красивият и модерно и динамично изглеждащ автомобил в класа.
  • #23
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    *** про3да, европееца, който кара канцерогеници е про3д, но ти си толкова без.мозъчен, че даже и това не успя да разбереш. Типичен представител на феновете на дизела и немските кошари. Останалите хора на които главата им служи не само за равновесие не си купуват нафтови печки и не тровят себе си и всички останали. Зная, че няма да ме рабереш. Това е много далече от твоят интелект...
  • #22
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Европееца, ако е ***, ти африканец ли си, Дошке ?