IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

САЩ решиха как ще похарчат 2,9-те милиарда долара от Volkswagen

Сумата ще бъде разпределена между щатите за развитие на електрическата мобилност

САЩ решиха как ще похарчат 2,9-те милиарда долара от Volkswagen

САЩ решиха как ще използват получените от глоби 2,9 милиарда долара от Volkswagen покрай "дизелтейт". Парите ще бъдат похарчени за развитието на електрическата мобилност, съобщи Deutsche Welle, като цитира статия във вестник Welt am Sonntag.

САЩ решиха как ще похарчат 2,9-те милиарда долара от Volkswagen

Първоначално, всеки щат ще получи от 8 до 423 милиона долара, като 20 щата от тях ще приберат повече от 50 млн. Уточнява се, че 22 щата вече са представили планове за използването на средствата, а 20 са на финалната права.

Най-голямата сума - почти 423 млн. долара, ще бъде прехвърлена по сметката на Калифорния. С тези средства щатът планира да модернизира и да направи по-екологични транспортните средства в промишлените предприятия и на железопътните гари за товарене на стоки.

Властите на Джорджия пък възнамеряват да закупят електрически бусове за летището в Атланта. Щатът Върмонт пък е разработил програма за електрически транзитни и училищни автобуси. Властите в американската столица Вашингтон ще закупят екологично чисти камиони за боклук, а освен това ще осигурят бонуси на жителите и местните фирми за модернизация на автомобилите.

В много от американските щати се водят ожесточени спорове и дискусии как да бъдат похарчени средствата, посочва Welt am Sonntag. Това касае най-вече три щата, които ще получат доста крупни суми - Тексас (209,4 млн. долара), Флорида (166,3 млн.) и Ню Йорк (127,7 млн.).

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Като симулират още някоя война по света, как?Така - с война!Ние да не пасем трева?
  • #13
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Чак пък 20 години? В днешно време и 5 години изоставане е много.Иначе немско може и да не караме, но ако подкараме задокеанското ГМО, автомобили няма у да ни трябват. Сутрин едно спринтче 10 км. и сме на работа, ще сме като спийдърмени :))
  • #12
    7 rate up comment 7 rate down comment
    край ( преди 5 години )
    Тия дето деда им е казал че колите са "мерцедес и всички останали" да земат да си актуализират представите. За да се продават немските коли в САЩ ние ще трябва да ядам гмо соя от Сащ. И нокия беше Телефонът до преди 5-7 години ама днес се върнаха към гумените ботуши. Японците, американците корейците и китайците са 20 години преди германците в елекрониката. и ел. колите включително.
  • #11
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тези милиарди са взети от ба.лъците, които си купуват трошляците фолк с ваген. Със собствените им пари ги лъжат и им продават китайски ментета на цената на коли. Колко ли трябва да си *** и ограничен, че да се кефиш да те мамят и да ти вземат парите за нищо...
  • #10
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Лумния 735 е с дефектите и е върнах, а другия с двойната сим, който не четеше едната и създаваше също проблеми беше Нокия 215. Него не можах да го върна, защото проблемите ту ги прави ту не. Телефона още е в мен. Ако фена на Нокийте желае мога да му го продам. При него сигурно ще работи безпроблемно. Телефона е като нов и много малко ползван. Дай имейл фенче да се разберем. И аз навремето бях фен на марката. Първият ми беше 3210. Тогава може и да не си бил роден или си ходил прав под масата.
  • #9
    9 rate up comment 3 rate down comment
    на Факт!-тическия . ( преди 5 години )
    даже и телефона му е рено!
  • #8
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аз пък от години ползвам нокия и съм доволен.Никога не ме е предавала,и всяка следваща,която купувам е да кажем защото е по нов модел а не заради дефект в предходния.Може би е и до късмет,като всичко.
  • #7
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Виждал съм представи си, даже направих грешката да купя такъв на жената. Тя го искаше и и го подарих за рожденият ден. След месец и 3 връщания за ремонт го върнахме и взехме от друга марка. Преди няколко год. бях взел Нокия, но не беше смартфон, а телефон с плеър мп3, цветен дисплей, физическа клавиатура и 2 сим карти. Това последното ми беше важно и заради това го купих. Непрекъснато се бъгваше и не разчиташе едната сим карта. Един път работи друг път не. Повече Нокия - НЕ!
  • #6
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    К'во му е на смартфон Нокиа-та. Нов виждал ли си?
  • #5
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    Немски ел. автомобил ли? По -добре смартфон Нокия. Немците са по-назад в тези технологии от Япония, Сащ и даже Китай.