Вход   Регистрация

Стачка във Fiat заради трансфера на Роналдо

Стачка във Fiat заради трансфера на Роналдо
 

Служителите в завода в Мелфи протестират срещу платената за футболиста сума

Работниците в завода на Fiat в Мелфи (Италия) обявиха стачка заради трансфера на Кристиано Роналдо от „Реал” (Мадрид) в „Ювентус”. Привличането на португалеца ще струва 105 млн. евро на италианския клуб и профсъюзите считат, че такива разходи са недопустими във времена, когато служителите имат финансови трудности, съобщама Football Italia.

Стачка във Fiat заради трансфера на Роналдо

Най-голяма профсъюзна организация в Италия - Unione Sindacale di Base, смята, че голяма част от средствата по трансфера на Роналдо ще бъдат осигурени от холдинг Exor, в чийто състав влизат компаниите Fiat и Ferrari. Представители на организацията припомнят, че собствениците на двете марки непрекъснато твърдят колко са трудни времената за двете компании и как всичко ще се оправи с пускането на нови модели, които така и не се появяват.

Служителите са категорични, че средствата трябва да бъдат инвестирани в производството, а не да бъдат харчени за футболисти. Според тях, именно хилядите сътрудници и работници носят печалба на холдинга, но самите те те получават нищо от това.

Предриятието в Мелфи е едно от най-модерните в света, като в него бяха инвестирани над милиард евро. Сега на конвейра в FCA Melfi се произвеждат Fiat 500X и Jeep Renegade, а общият брой на работещите в завода е 8000 души.

Снимка: Fiat

Реклама  


Купи Fiat

Виж всички обяви

Коментари ( 14 )

Напиши коментар Влез

от: Man ( преди 5 месеца )

Факт!, ти бате, си плиснал легена сериозно! Къв Хитлер, къв Мусолини!??

Иначе, от гледна точка на мениджърите на Ювенрус, парите за Роналдо наистина ще ги избият дори без "гелосаният ***" да изграе. От гледна точка на работниците, абсолютно са прави, с този паралел който правят. 8 години без актуализация на заплатите е много!
Отговори
 
+4
 

Положителни: 4  Отрицателни: 0

от: Факт! ( преди 5 месеца )

Ми да им дават по-големи пари да продават повече а забравих не могат да продават щот немците са окупирали всичко.Ми да го ду.ат тогава нали Масалини беше с Хитлерчо и си ги обичкат.
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 1  Отрицателни: 2

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Още веднъж нагледен пример за това, колко тъпи са феноете :)
Отговори
 
  0
 

Положителни: 3  Отрицателни: 3

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

за съжаление холдинга може да си харчи парите както и където си поиска - целесъобразно или не.
Работниците е хубаво, че протестират за да дадат гласност - като предупреждение към работната ръка, че там не е добро място за работа откъм перспективи.
Отговори
 
+5
 

Положителни: 5  Отрицателни: 0

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Всички са наясно с реалностите във Фиат, но на общия фон на състоянието на компанията си е живо престъпление това.
Прави са работниците, не са належащи тези разходи и не са инвестиции в бъдещето на компанията.
Отговори
 
+12
 

Положителни: 12  Отрицателни: 0

от: zoom in ( преди 5 месеца )

Ако още някой не е разбрал, ФИАТ е чао в следващото десетилетие. Концернът с най-калпавата и редуцирана моделна гама. Развойната им дейност и инвестициите в нови модели са наистина под санитарния минимум за голям концерн. Това, което имат като модели в момента е доста постно и с остаряли технологии. Има 1-2 изключения, ама те не оправят цялостната ситуация.
Отговори
 
+5
 

Положителни: 12  Отрицателни: 7

от: име ( преди 5 месеца )

до Z Я обясни защо да са прости хората? Какво печелят те от този трансфер? Освен , че стоят без заплати! Шефовете на Юве ще спечелят , тези на холдинга също, но работниците в завода нямат никаква полза. Или мислиш, че Юве ще дават пари на завода - няма такъв филм.
Отговори
 
+18
 

Положителни: 21  Отрицателни: 3

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Покажи Коментара
Много нагли.
Заплатите като си получават кво ги бърка, къде ще си дава парите шефа им.
Ако бяха тука, дори и заплати нямаше да получават.
Отговори
 
 -9
 

Положителни: 7  Отрицателни: 16

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Изобщо не са прави, дори си нямат представа какъв голям удар направиха Ювентус. Вчера след като бе обявен трансвера, онлайн магазина на Ювентус блокира. Оказа се че е от огромен трафик. Счупили са продажбите на фанелки а дето се вика Роналдо още не се е появил на терена. Роналдо е бранд, парите дадени за него ще се избият за месец-два а след това ще генерират само печалба. Освен това Ювентус ще влезе здраво под прожекторите, спонсори ще завалят, цялото италянски първенство ще бъде по-следено, от там и повече пари от телевизионни права и не на последно място, както казах Роналдо е марка и със себе си мъкне огромна фенска маса, тоест още повече фенове за Ювентус.
Отговори
 
+5
 

Положителни: 16  Отрицателни: 11

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Спорта е мафия.
Спорта е най-голямата перачница на пари.
А футбола е перачница на перачниците. С тези пари и трансфери се изпират и легализират едни пари от черните каси на фирмите. Нали се сещате за няшите бизнесмени, мутри, силови групировки, сик, вис, банки и т.н. как всички са свързани с футбола. Не е случайно да знаете. На запад далаверите и милионите, които се перат са мнго повече от нашите. Там стандартите са други. Акалчото е перачница на италианската мафия и всеки италианец го знае.
Отговори
 
+26
 

Положителни: 27  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Браво!Солидарен съм с работниците!
Отговори
 
+33
 

Положителни: 36  Отрицателни: 3

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Подкрепям стачниците и според мен са прави хората
Футбола се е превърнал само в цицане на пари никакъв спорт не е това
Отговори
 
+42
 

Положителни: 45  Отрицателни: 3

от: Z ( преди 5 месеца )

Покажи Коментара
Прости хора, Роналдо е инвестиция, която ще си върне парите на шефовете на Юве/Фиат. Продадени фланелки, сувенири, рекламни договори, тв права и т.н.
Отговори
 
 -13
 

Положителни: 12  Отрицателни: 25

от: none ( преди 5 месеца )

Прави са хората. За съжаление същото важи и за България. Харчат се пари за футболни отбори вместо за университетите. Примери колкото искаш: Видима-Раковски, Литекс, Лудогорец. Не че е лошо да се развива футбола, но икономиката е на първо място а не обратното.
Отговори
 
+37
 

Положителни: 43  Отрицателни: 6


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising