IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Флагманът на Toyota се завръща в Европа след 14-годишна пауза

Хибридната версия на Camry ще измести от гамата на японците седана Avensis

Флагманът на Toyota се завръща в Европа след 14-годишна пауза

След продължила 14-годишно отсъствие най-продаваният седан от сегмент D/E в света – Toyota Camry, се завръща на пазарите в Западна Европа, съобщиха от японския производител.

Флагманът на Toyota се завръща в Европа след 14-годишна пауза

Новото Camry ще се предлага на континента като хибрид със зареждане от електропреносната мрежа. От компанията засега не съобщават техническите характеристики на автомобила, но е известно, че основна роля в задвижващия агрегат играе 2,5-литров бензинов мотор с 4 цилиндъра.

Предполага се, че агрегатът е подобен на този, който се предлага за новия Prius. Самият седан Camry е изграден на новата модулна платформа на Toyota – TNGA, като това е осмата генерация на модела, който беше пуснат в продажба за първи път през 1992 г.

В момента Camry се предлага в повече от 100 държави по цял свят, като продажбите му надхвърлят 19 млн. единици. Според експерти, стъпването му на пазара в Западна Европа означава, че Toyota се отказва от друг своя модел – Avensis – нещо, за което се говори усилено през последната година.

Продажбите на хибридното Camry на Стария континент стартират през първото тримесечие на 2019 г.

Снимка: Toyota

Тагове: avensis toyota camry
0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 27 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Прилича на Пежо 508, А и с тези двигатели на СсангЙонг и електроника на Шевролет, кой ще го купи?
  • #3
    29 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Никой, дори и Тойота, не смята, че Камри ще се продава по-добре от Авенсис в сегмент, който се свива всяка година в Европа. Но компанията ще спести пари, защото няма да разработва да модела.
  • #2
    12 rate up comment 8 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Най-накрая ще имат нещо също толкоа качествено, както е Landcruiser 200! Другите Тойоти, които се вкарват в България просто не стават...Това е много качествено, остави дизайна!
  • #1
    36 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Най накрая ще спрат да предлагат този грозен Avensis , а Camry изглежда доста по добре