IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen и Ford създават съюз

Първоначално партньорството между гигантите ще е най-вече в областта на лекотоварните модели

Volkswagen и Ford създават съюз

Volkswagen и Ford проучват възможността да създадат съюз в областта на производството и развойната дейност, включително и за съвместни модели, потвърди американската компания в съобщение до медиите.

Volkswagen и Ford създават съюз

Двата гиганта вече са подписали меморандум за разбирателство, който изрично споменава съвместното производство на ванове и лекотоварни автомобили като част от бъдещото партньорство. Засега обаче не се предвижда съюзът да бъде подкрепен от размяна на акции, както преди години направиха Renault и Nissan.

Искаме да подобряваме състоянието и устойчивостта на бизнеса си, което включва да работим с партньори върху ефективността, заяви Джим Фарли, президент на Ford за глобалните пазари.

Ford е абсолютен лидер в сегмента на лекотоварните пикапи в САЩ, като тяхната F-серия е не само най-продаваният модел в страната, но и изобщо най-продаваният автомобил в световен мащаб. Компанията има добри позиции и на пазара за ванове благодарение на Transit.

Volkswagen и Ford създават съюз

Volkswagen пък е сериозно представен в сегмента на камионите благодарение на притежаваните от концерна марки MAN и Scania, а контролира и американския производител Navistar. По-рано тази година германците създадоха партньорство и с производителя на малки камиони от Япония Hino, част от групата на Toyota.

Ford и VW имат "силни и взаимно допълващи се позиции" на тези пазари, подчерта шефът на германците по стратегията Томас Зедран. "Пазарите и търсенето се променят с невероятна скорост... За да се справим с това, е ключово да придобием повече гъвкавост чрез подобни съюзи. Това е в основата на нашата Стретегия 2025", обясни Зедран.

VW дълги години си партнираше с Daimler в производството на ванове, но преди време компанията-майка на Mercedes прекрати този съюз.
 

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Браво. Консолидация му е майкта - ако искаш лекотоварна баничарка купуваш една кола но избор от емблеми голям. Ето и избора: Пежо/Ситроен или ФВ/Форд или Рено/Мерцедес/ дачия. Слат емблемата и си готов! Скоро и при леките коли. :)
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Две мошенически фирми се събрали и какво ли ще родят освен нещо с коуто да ви прецакат и дя ви вземат парите.
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мдааа, сивия поток се укропнява.
  • #2
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Фактически!! ( преди 5 години )
    "Всемогъщите" вурстове търсят лошите американци.Първо защото германците технологично са десетилетия след САЩ второ американският пазар е окгромен а европейският пл.нка!
  • #1
    12 rate up comment 19 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Лъжещите и неможещите се съюзяват.Резултата ше е "изделие", което чат-пат работи, но винаги цапа :)