IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota най-после спечели в Льо Ман

Накаджима, Буеми и Алонсо триумфираха в легендарната надпревара

Toyota най-после спечели в Льо Ман

Дългата история с неуспехи на Toyota в „24 часа на Льо Ман” най-после стигна края си днес, след като екипажът с №8 Казуки Накаджима, Себастиен Буеми и Фернандо Алонсо взеха победата в легендарната надпревара.

Toyota най-после спечели в Льо Ман

Успехът на японската компания беше допълнен от второто място на другия прототип на Toyota с №7, каран от Камуи Кобаяши, Хосе Мария Лопес и Майк Конуей.

Двете коли на Toyota бяха оставени да се състезават свободно в хода на надпреварата и нощната серия обиколки на Алонсо се оказа решаваща за победата – в четворния си стинт испанецът успя да стопи над 2 минути от аванса на Лопес и върна шансовете на №8 да спечели състезанието.

Тимът не се размина с поредица наказания за превишена скорост при жълти флагове и навъртането на повече обиколки в един стинт от разрешеното, но авансът им пред третия в общото класиране беше над 10 обиколки.

Третата позиция на финала зае прототипът на Rebellion с №3 с пилоти Матиас Бех, Томас Лоран и Густаво Менесес, който завършиха най-напред сред екипите с прототипи LMP1 без хибридно задвижване.

Дългоочаквана победа в LMP2 спечели и G-Drive на Роман Русинов, като този път руснакът с поредица подиума кара заедно с Жан-Ерик Верн, който има най-голяма заслуга в натрупването на аванса на екипа с №26 и Андреа Пицитола.

Победителите в LMP2 завършиха и на пето място в общото класиране. Porsche доминира в двете категории на GT автомобилите. При професионалистите победата взе №92 с Микаел Кристенсен, Кевин Естре и Лоран Вантоор, а при аматьорите първото място отиде при №77 Кристиан Рийд, Мат Кембъл и Жулиен Андлауер.

Тагове: toyota
0 от 500
  • #5
    36 rate up comment 24 rate down comment
    момчета ( преди 5 години )
    не е точно така! 2016 Тойота ги смаза, просто малшанс в последната обиколка. Миналата година отново беше подобно, като дори поставиха рекорд на пистата. Хайде не омаловажавайте труда на целия отбор.79
  • #4
    29 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тия колко са жалки не е истина просто, няма ги отборите на Порше и Ауди и вече са номер 1. Пак добре че са им издържали колите, ама те не са ги и напрягали много, като ги няма немците просто си караш и си свиркаш.
  • #3
    35 rate up comment 29 rate down comment
    Жалки, много. жалки! ( преди 5 години )
    Много е лесно без Порше и Ауди! Не се отказаха само за да запишат победа.
  • #2
    48 rate up comment 33 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Е,то като ги няма германците е лесно.Що не спечелиха срещу Ауди и Порше,а им дишаха праха?
  • #1
    42 rate up comment 35 rate down comment
    Гошо ( преди 5 години )
    Провалиха се срещу Ауди, провалиха се срещу Порше, но успяха срещу частни отбори, които изостават средно с по 3 секунди на обиколка. "Уникално" постижение на Тъпота.