IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

Тези автомобили вече са на възраст, но продължават да правят впечатление

8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

Искате да притежавате автомобил, с които да правите впечатление на околните, но не можете да си позволите чисто нова машина от премиум-марка, защото бюджетът ви е ограничен. Разполагате с около 25 000 лв., които сте готови да похарчите, но се чудите какво да изберете. Ето 8 забележителни автомобила на старо, вместващи се в тази сума.

Maserati Quattroporte

8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

Ако си падате по нестандартните неща, то се нуждаете от автомобил от легендарна марка, на чиято емблема е поставен тризъбец. Както сигурно се досещате, става дума за Maserati Quattroporte.

Срещу 25 000 лв. получавате произведена през 2004-2006 г. кола с 4,2-литров V8 двигател с мощност 400 к.с. и роботизирана скоростна кутия. Факт е, че въпреки луксозния си статут, моделите на Maserati са доста капризни, но кой е казал, че ще бъде лесно?

Mercedes-Benz CL

8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

Германски изтребител за комфортно пътуване по аутобан – така определят този автомобил. За 25 000 лв. можете да станете собственик на C216 (2006-2010 г.) във  модификация CL500 с 5,5-литров V8, развиващ 388 к.с.

Това е купе с твърд покрив, което балансира на границата между елегантността и грубата сила. Впрочем, името CL вече не се използва – след появата сегашното купе S-Class моделът вече се казва S-Class Coupe.

Mercedes-Benz SL

8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

Махате покрива и пътувате под лятното слънце, като се наслаждавате на шума, издаван от мощния двигател – това е мечтата на всеки, който има бензин в кръвта. Тази мечта става действителност с този роудстър със свалящ се твърд покрив. В бюджета ви спокойно се вмества автомобил с вътрешнозаводски индекс R230 (2001-2006 г).

Възрастта на тази машина не е голям проблем, тъй като роудстърите от този период се отличават с много ндежден двигател – 5,0-литров V8 с 306 к.с. Собствениците на колата са много доволни и от 5-степеннния автомат.

BMW 6-Series

8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

За 25 000 лв. можете да си купите и този баварски гран-турер с индекс E63. Автомобилът също е произведен преди повече от 10 години, но не е загубил начина, по който въздейства на хората, особено ако бъде в черен цвят.

Произведената през 2007 г. модификация разполага и с впечатляващ двигател, с който да се чувствате като господар на пътя. Това е 4,8-литров V8, развиващ мощност от 367 к.с. 

BMW 8-Series

8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

Баварската „шестица” е чудесна, но компанията предлага автомобил, на чийто фон E63 направо бледнее. Дори легендарният Mercedes-Benz SL R129 някак си се губи в компанията на купето 8-Series, произвеждано през 90-те години и превърнало се в един от най-желаните автомобили на BMW.

Това е една от най-харизматичните коли в историята. Създадена е преди четвърт век, но си струва напълно парите. За съжаление, трудно се намира, но все пак е възможно. За вашите пари можете да се сдобиете с 5,0-литров V12 мотор с 300 к.с.

Porsche Boxster


8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

„Карам Porsche” е една от фразите, която ще отвори много врати пред вас. При това не става дума за Cayenne, въпреки че за 25 000 лв. можете да се сдобиете и с този модел. В случая говорим за първото поколение на  Boxster.

Колата разполага със средно разположен 2,7-литров атмосферен „боксер” и свалящ се покрив. Предимството на тези коли е, че заради спецификата им (могат да се карат само при хубаво време) имат по-малък пробег – най-често под 100 000 км.

Jaguar XK

8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

Британските автомобили винаги са били ефектни. Красотата обаче струва пари. За 25 000 лв. изборът не е особено голям, но с малко пазарене можете да се сдобиете с една наистина потресаваща машина - Jaguar XK, произведена през периода 1996-2006 г.

Нейният грациозен и аристократичен силует напълно съответства на марката, а салонът е направо изумителен с многото кожа и скъпо дърво. Прибавете 4,0-литров V8 двигател с мощност 290 к.с. или агрегат с механичен компресор, който развива 400 к.с., и получавате една наистина забележителна комбинация.

Lexus SC


8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

Един доста специфичен автомобил, чиято последно поколение се произвеждаше през периода 2001-2010 г. За разлика от своя предшественик, който представляваше чисто купе, сега вече има кабриолет с твърд покрив.

В арсенала на тази впечатляваща кола влизат шаси със задно предаване и 4,3-лиров двигател V8 3UZ-FE, развивваш 290 к.с. Моторът е  добре известен, тъй като се поставя и на седана LS.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #26
    8 rate up comment 3 rate down comment
    до пикльото ( преди 5 години )
    Въпроса е какво впечетление ще правишКато доходите ти предполагат Опел/Рено и тн а купиш такава кола единственото впечетление което правиш е селянин тип "на гол тумбак чифте пищови".Макар да са евтини за покупка това все пак си остават коли за богати хора.
  • #25
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Пеев ( преди 5 години )
    Абе пикльовци, статията пише да правиш ВПЕЧАТЛЕНИЕ. Да ви е хубаво като седнете вътре! Демек опели, дачии, рена и други *** майни не играят. Предпочитам стар БЕНЦ, отколкото нов пластмасов леген, дето е измислен в обедната почивка на хора занимаващи се с тоалетна хартия!
  • #24
    5 rate up comment 0 rate down comment
    нововнос ( преди 5 години )
    За 25 хиляди лева Мазерати Куадропорте - забрави. Освен, коа както колегата по-долу е казал, не е такова дето няма и до сервиза да стигне на собствен ход.
  • #23
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    На баварията и ръгаш една газчица и джиткаш ефтинджос :D или си взимаш дизеловата, редови 6так - 3ка мотор, който много приляга на Гранд Туризмо настройките на 6цата обаче парите ше ги даваш или за свещи да се молиш нещо да не се счупи или за ремонт ако господ не те чуе :D
  • #22
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    ако ми намерят CL за тия пари ше си го купя :DЗапочва от 30 и то за екземпляри в брутално лошо състояние... а на Мазератито в сервиза не ми се влиза щото главата е от кръста а при ранно Куатропорте за 25 000 лева ще съм късметлия ако го докарам до там на собствен ход :D
  • #21
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Най-малкият ти проблем с коли като XK8 и 8-цата е бензинът, влезеш ли в сервиз сумите за най-малките дреболии са четирицифрени, и трябва да чакаш с месеци докато се внесат частите.
  • #20
    19 rate up comment 2 rate down comment
    zoom in ( преди 5 години )
    Абсурдно е, ако едвам си скътал 25К да си вземеш дърт премуим, като единствена кола за всекидневна употреба, особено, ако основната цел е да се покажеш, а не можеш да отделиш време и средства за качествена подръжка, щото просто си си голтак.Аз имам стар V8, защото имам и друга обикновена и нова кола за всеки ден; защото харесвам въпросния стар модел и V8 ми пълни душата; защото вече не се произвеждат такива коли, особено с ръчни скорости; защото мога да отделя пари за поддръжка и реновиране.
  • #19
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Ра$$$ово Ломско ( преди 5 години )
    Няма CL 500 читав под 14 000 евра! Но може S-500 от 2006 - той се включва в тия пари!!
  • #18
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Осмицата на БМВ е супер ама ако пътуваш от София до морето ще ти трябват 200лв за бензин.Уникална ламя просто.
  • #17
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В немското мобиле има много такива. НО си има причина - пръво там гаранцията е 2 или 3 години съответно взимаш кола без. Второ често са към 200к км. И трето от скоро забелязвам в текста на някои обяви пише нещо от сорта - "това е примерен опис на налична кола и не ни обвързва за конкретна оферта". Тоест като при телекомите планове ОТ 5лв с ДО 100гб интернет. Ама за 5 лв не получаваш 100 гб. Всъщност има такава кола на тази цена имат и така описана кола не не е задължително да са една и съща