IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan определи сроковете за отказване от дизела

Очаква се партньорът Renault, също да спре разработката на такива двигатели

Nissan определи сроковете за отказване от дизела

В началото на май медиите в Европа разкриха, че японската компания Nissan е поредният производител, който се отказва от разработката на дизелови двигатели. Сега изданието Nikkei Asian Review посочва и конкретен срок за това – 2020 г.

Nissan определи сроковете за отказване от дизел

Според ръководството на Nissan, търсенето на дизелови двигатели ще продължи да намалява на всички пазари. Основната причина са влизащи в сила ограничения в големите градове на европейските държави за автомобили с такъв тип агрегати.

Затова и японците смятат напълно да се откажат от дизелите след 2 години, когато ще спрат напълно производството и продажбата им. Изключение ще бъде направено единствено за търговския транспорт, като за тези превозни средства Nissan ще купува двигатели от други производители.

Очаква се партньорът на японците в алианса – френската компания Renault, също в най-кратки срокове да прекрати разработката на дизелови мотори. Подобно нещо вече обяви и шведският производител Volvo, който ще насочи икономисаните средства за създаване на хибридни агрегати.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan
0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 5 години )
    БМВ i3 е голяма измислица. Виждали ли сте как няма колонка между задната и предната врата. И как се клати като затвори едната врата.А как се слиза от задната в гараж и паркинг, когато трябва да се отвори първо прдната и после задната и двете врати пречат да слезех. Не комнетирам цената на колата като електричка, а като "автомобил" не става.... това е моето мнение. Не знам защо не са направили нормално функционална кола, като масовите модели.
  • #18
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Франкоффонн ( преди 5 години )
    и3 нестава по-скъпо е и изглежда зле никой не ще да дава повече пари за тая табуретка.Качеството съшо не е на високо ниво.
  • #17
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до франсето ( преди 5 години )
    BMW i3 още от миналата година има изцяло електрическа версия, хич не си запознат. Zoe-то е прекалено скъпо затова, което предлага. И какво като е най-продавано е най-добро ли? Значи Голфа и Тойота Корола са най-добрите коли в света.
  • #16
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Франкофффффффффон ( преди 5 години )
    Въглеродният диоксид има връзка с парниковият ефект а не с озоновият слой а парниковият ефект повишава средната годишна температура.Там най-замърсяват бензините дизелите замърсяват с прахови частици и канцерогенните азотни оксиди.ДВГ е бита карта!
  • #15
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Франкоффон ( преди 5 години )
    Никой не го интересува ти за кво би се бръкнал щото нямаш парите Рено Зое и най-продаваната ел кола в Европа БМВ и3 е хибрид!
  • #14
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Рено имали електрички на прилични цени?? Та това Renault Zoe струва 60 хил. лв, само за справка БМВ i3 е 75к, аз бих се бръкнал още 15 за БМВ-то, пък някой балама да взима "достъпното" Рено ако иска.
  • #13
    8 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 5 години )
    Какво общо има CO2 с озоновия слой?!?И вие дишате кислород и издишате CO2 - дайте да ви забраним и вас?
  • #12
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Renault също произвждат електрички Zoe се прави във Фрнация с френски мотор и корейска батерия. Тях не ги мислете, забраната на дизела може да помете единствено ВАГ, другите фирми отдавна имат план Б.
  • #11
    9 rate up comment 2 rate down comment
    @дизеловия печеливш ( преди 5 години )
    Щом С02-то е по-проблем я ми кажи кое е по-лесно. Да засадиш много дървета особено в градовете които да преработят СО2-то или да се лекуваш от рак на белите дробове
  • #10
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Коко ( преди 5 години )
    Пълна глупост,с новите разработки дизела ще отделя толкова малко азотни окиси,че ще е с предимство пред бензина дори.Тея,които бързат да се отказват от него след няколко години пак ще почнат да го слагат в колите си ,само гледайте!