IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще прави кросоувър-кабриолет

Нишовият модел ще стане част от X-семейството на баварците

BMW ще прави кросоувър-кабриолет

Компанията BMW обмисля възможността за направата на доста нишов модел – крос-кабриолет, за чиято основа ще бъде използван някой от X-моделите на марката. Това заяви отговорникът по планирането на продуктовата линия на баварския производител Ралф Малер пред изданието Digtal Trends.

BMW ще прави кросоувър-кабриолет

Според топ-мениджъра, подобни модели се търсят на пазара, така че в BMW трябва да се възползват. Малер смята, е това е доста любопитен вариант за бъдещето, като той ще трябва да се конкурира с Range Rover Convertible.

Още през януари тази година испанското издание Motor.es съобщи за евентуална поява на открита версия на крос-купето BMW X2. Тогава беше цитиран източник от ръководството на компанията, според който в BMW трябва да взимат пример от Jaguar Land Rover. Окава се, че след пускането на Evoque Convertible през 2015 г., продажбите на британците са се увеличили с 26%.

През февруари пък друг немски производител – Volkswagen, потвърди намеренията си да предложи крос-карбриолет на базата на модела си T-Roc. Машината ще бъде направена по мотиви на концептуалния T-Cross Breeze, катпо производството ще стартира през 2020 г. в завода в Оснабрюк.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    пропов ( преди 5 години )
    съседа ми има Евог кабрио. Като го видях първоначално ми се видя странен. Добре ама, е красив, проходим, практичен и забавен кабриолет. Ако не търсиш крайности и вманиачаване на тема спортен автомобил(нисък) или офроуд (висок и много корав) за нормално(НЕ екстремно)ползване, такава кола е кеф по всички направления.
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    като са почнали с кодовите думи да продължат направо..кабриолет-СУВ-електрическа-аутлет-***-п***-м**** и т.н. с други думи - неам думи.
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    gg ( преди 5 години )
    Има два провала досега - Nissam Murano I Plimouth. Opel Frontera имаха нещо подобно. Как BMW решиха, че има търсене?
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Колко трябва да се мразиш, че да купиш евок кабрио.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Аморфис ( преди 5 години )
    ИзглеждЪ интирснУ! :)