IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 измина близо 2 пъти повече от обявеното (ВИДЕО)

Американски блогър преодоля 829 км с едно зареждане на батериите

Tesla Model 3 измина близо 2 пъти повече от обявеното (ВИДЕО)

Официално обявеният пробег на Tesla Model 3 е 310 мили (499 км), но американецът Шот Мичъл, който поддържа собствен видео-блог в YouTube, успя да преодолее 1,67 пъти по-голямо разстояние с едно зареждане – 515 мили (829 км).

Tesla Model 3 измина близо 2 пъти повече от обявеното (ВИДЕО)

Целта на Мичъл е била да се опита да постави рекорд по дължина на пробега на Model 3. Той стартира пътешествието си от Колорадо, преминава през Мисури и финишира в Канзас. Когато преминава разстоянието от 829 км, в батерията на електромобила, която разполага с капациет 75 кВт/ч, са останалите 10 кВт/ч.

Това обаче не е достатъчно за подобряване на най-доброто постижение до момента – 600 мили (966 км) и  затова Мичъл се отказва от опита си. Блогърът обаче не смята да спре дотук и вече разглежда друг, по-подходящ за пестене на енергия, маршрут, по който да поеме в опита за нов рекорд.



През лятото на 2018 г. италиански фенове на Tesla успяха да изминат 1078 км с Model S във версията 100 D. Те изразходваха 98,4 кВт/ч от заряда на батерията, който е 100 кВт/ч. Официално луксозният седан има пробег от 539 км в тази си версия.

Снимка: Tesla, видео: YouTube

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 5 rate down comment
    peposhi ( преди 5 години )
    Не е трудно да се намери 3-годишен 24кВч-ов Нисан Лийф SVE модификация за 22-25000 лева. 120-140км от пълна батерия, всеки ден, без да се смятат междинни зареждания. 5 работни дни и събота/неделя напред назад - 800км на седмица се изминават без да усетиш. Това са грубо 35-40 хиляди км на година с почти нулева поддръжка (сменяш кабинен филтър веднъж годишно или на всеки 30х км, друго няма). Сравни колко струват 2.5 тона дизел/бензин и колко са 8000кВч ток и прецени струва ли си...
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В САЩ този автомобил струва с 3000-4000 долара повече от нов Мерцедес СLA.
  • #8
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Алберт Айнщайн ( преди 5 години )
    Две са безкрайните неща: Вселената и човешката глупост, но за първото бе съм сигурен :)Анонимен, наистина само безмозъчно, несемейно и неспособно да смята прости сметки ще предпочете кола на бензин/дизел, АКО може да си позволи такава на ток.Набий си го във войнишкото канче. А аз няма да губя ценно време да ти разяснявам по-точно защо е така. Приеми го за теорема и толкова!
  • #7
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    упс грешка - с търговската надценка 5 лв
  • #6
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    абе кажи си, че трябва да е безмозъчен :) Обясняват колко малко "горял" че с няколко лева ще минеш 100 км (За БГ това са грубо 3 лева ако зареждаш от контакта в къщи. Ако има зарядни станции с търговската надценка сигурно 100 лв)... е да де ама при 90 000 лв цена ти си набутал едно 40-50 хиляди в него при покупката, а за тях може да минеш над 350 хил км с конвенционална кола... наистина само безмозъчен може да вика ура на такава прецаквация :)
  • #5
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Трябва да човек да е много фен на тази марка за да си купи този автомобил.Далеч от най-изгодният за парите си е.
  • #4
    7 rate up comment 12 rate down comment
    :) ( преди 5 години )
    искам някой да направи вирусче за теслъ.. само да скрива монитора... :) егати фъна ги чака.. хаха малиии къде са ми зарядните хахха
  • #3
    18 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Дам... само дето 3 месеца е планирал маршрута така, така че да е възможно най-равен, следил е времето, за да няма насрещен вятър и най-вече е карал с 30 мили в час, което означава, че е кибичил в колата над 10 часа над необходимото за тази дистанция. А ще каже ли колко се е изпържил щото и климатик не е пуска, че дърпа ток... Поредните глупости на зомбираните електричари!
  • #2
    6 rate up comment 12 rate down comment
    haha ( преди 5 години )
    то има едиин друг в Швеция..жълтур смотан дето само цикли на монитора къде да тури 15 % в батерията та да стигне до следващата станция.Едно ровене едно чудо..то не е каране и работа а надлъгване с батерията на фенерчето..тъпацииии.
  • #1
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И какъв е смисъла от това?! Самоцелни рекорди без връзка с реалността. Ще търси по енергосоестяващ маршрут. Ми да извика някой да му цепи въздуха за да го подпомогне