IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързият Volkswagen Caddy в света (ВИДЕО)

Тунингованата баничарка измина една четвърт миля за 11,12 сек, вдигна 193 км/ч

Най-бързият Volkswagen Caddy в света (ВИДЕО)

Британският майстор на тунинга Стивън Гибънс реши да направи най-бързия Volkswagen Caddy в света. За целта той почти напълно преобрази баничарка, произведена през 2006 г., и с нея записа невиждани за модела постижения.

Най-бързият Volkswagen Caddy в света (ВИДЕО)

Гибънс оборудва баничарката с 2-литров турбодвигател от Volkswagen MK7 Golf R. С помощта на турбокомпресора REVO мощността му достигна 500 коня. Монтирана бе също така и скоростната кутия на "бързия" Golf. Освен това Volkswagen Caddy получи и системата за задвижване на четирите колела Haldex 4-Motion, която също бе взаимствана от седмото поколение на Golf R. За да се намали теглото на автомобила, бе преманата цялата вътрешна облицовка.



В крайна сметка на пистата тунингованата баничарка преодоля дистанцията от една четвърт миля (402 метра) само за 11,12 сек, като вдигна маскимална скорост от 120 мили в час (193 км/ч). Така Volkswagen Caddy на Гибсън стана най-бързият такъв модел в света.
 

Тагове: volkswagen vw caddy
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    shrek ( преди 4 години )
    Че аз с моето стандартно Кади без да се напъвам ги вдигам тия километри, още повече че то е на метан.Безумие е да се кара такава кола с тия километри, въпреки че в нея те не се усещат никак.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    XEPMEC ( преди 5 години )
    ..."бе премAната цялата вътрешна облицовка"...Автора явно идва от Северозападния регион или просто е гладен?