IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW разкри най-мощното M5

Модификацията Competition ще вдига 100 км/ч от място за 3,3 секунди

BMW разкри най-мощното M5

Появата на нова версия на BMW M5, която ще носи името Competition, не е тайна – за нея се говори още от есента на миналата година. Сега обаче компанията най-после официално потвърди излизането на такъв автомобил, като разкри неговите характеристики.

BMW разкри най-мощното M5

Както и се очакваше, мощността на 4,4-литровия V8 турбомотор е увеличена от 600 на 625 к.с., като максималният въртящ момент от 750 Нм си остава същият. Форсираният двигател позволява на спортния седан да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди, а до 200 км/ч за 10,8 секунди.

За сравнение, стандартното BMW M5 прави същото упражнение съответно за 3,4 и 11,1 секунди. И при двата варианта на автомобила максималната скорост не е променяна. С предлагания като опция M Driver's package седанът развива 305 км/ч.

BMW разкри най-мощното M5

Освен това версия Competition получава 20-цолови джанти със раздвоени във формата буквата Y спици. Сред отличителни черти на машината е черното антикрило на багажника. Очаква се също новата модификация да получи по-мощна изпускателна система и променено окачване, както и по-богато оборудване, в което ще влезе предлагана като опция аудиосистема Bowers & Wilkins.

Снимки: BMW

Тагове: bmw m5 m5 competition
0 от 500
  • #16
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 5 години )
    Е, то ширпотребите като това бенве винаги са повече от супер колите!
  • #15
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Гледам пълно с хонди nsx навсякъде ,щото мн.хубави и ги карат..И..как може да сравнявате върхов, спортен ,семеен седан със спортна сенокосачка хонда?
  • #14
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Дошо до вурста ( преди 5 години )
    Истината боли вурстче, колко и да се подхилкваш! Говорим за АКТУАЛНАТА HONDА NSX, модел 2018г!А това ,че специално ти не си я чувал си е твой проблем.Относно тежестите - Хондата тежи точно 1725кг с ДВГ, всичките батерии и електромотори, както подобава на ХИБРИДНА кола!Бенвето от своя страна е над 1900кг, само с бензиновия си мотор. Ми толко си могат вурстовете и тва правят!След 5 до 10 години може и да достигнат ХОНДА!Но може и да не могат! ;-)
  • #13
    1 rate up comment 7 rate down comment
    хахха ( преди 5 години )
    Дошко,погледни календара коя година сме..тая дъвка с тази стара пръчка я дъвкате Хундаджиите мноого време.За годините си това беше екзотика.Олекотен лиген.А за да разберем кое колко"дига"И за да видим какъв ще е фекта предлагам да намерош една хондичка такава..да сложим оловни плочи докато изравним масата с БМВ то..и пак да мерим.За функционалност няма да приказваме ич.
  • #12
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    "Не мога да разбера защо в статия за БМВ М5 се говори за Хонда?" - много просто, щото в статия за Хонда не се говори за бенвета!Причината бенве НЯМА аналог на HONDA NSX, която ускорява до 100км/ч за 2.9сек и развива без никакви допълнително платени "пакети" до 315км/ч!!! Всъщност няма и да има аналог в близките поне 10-на години.
  • #11
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    Мерцедес ги счупи и сега....модификация !
  • #10
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Мишки бедни ( преди 5 години )
    Дивите селяни пари за хонда нямат, но за бмв се размечтали. Карайте 20 годишните нафтови прчки и си мълчете
  • #9
    12 rate up comment 6 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Редно беше да има модификация след като АМГ я унижи.Всеки път е по-бавно и след това има модификация
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    хаха ( преди 5 години )
    :) нали ,и малките деца знаят кой е Дошевно болния Фактически :)
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Къв Дошо, ква Хонда ви гони? Смешници.