IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти посочиха Топ 10 на най-издържливите коли в света

В изследването на ISeeCars са анализирани над 13,5 млн. автомобила

Експерти посочиха Топ 10 на най-издържливите коли в света

Американското издание ISeeCars състави Топ 10 на най-издържливите автомобили в света. За добиване на пълна представа, анализаторите са изследвали 13,5 млн. машини, произведени през периода 1981-2017 г.

Експерти посочиха Топ 10 на най-издържливите коли в света

Първото място в класацията е за Toyota Sequoia (на снимката), при която 6,6% от продадените бройки имат пробег от над 200 000 мили (320 000 км). В първата тройка влизат още два големи всъдехода - Ford Expedition и Chevrolet Suburban, чийто резултат е еднакъв – 5,4%.

На четвърта позиция се нарежда Toyota 4Runner, при която 4,2% от машините са с пробег над 200 000 мили. Веднага след него е класиран американският модел GMC Yukon XL – 3,9%.

Шестото място е за Chevrolet Tahoe с резултат 3,8%, а на седмо се класира GMC Yukon – 2,8%. Осмата и девета позиция са за пикапа Toyota Tacoma (2,6%) и седана Toyota Avalon (2,4%). Топ 10 затваря миниванът Honda Odyssey – 2,4%.

Снимка: Toyota

Тагове: iseecars
0 от 500
  • #24
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Има смисъл ( преди 6 години )
    Най-малко половината японски автомобили са по-здрави от 124-ката.Говорим в сегашно време и минало. А 124-ката е един единствен модел със съмнителна слава и анемични допотопни двигатели.А нещо да кажеш в момента дали има нещо немско, което поне малко да се доближава до японската здравина? Така, че трай и не живей в миналото! Ако пък искаш да живееш отиди в магазина и си вземи една здрава124-ка и ела да се похвалиш. През това време тези, които разбират от коли ще си купуват японски здрави коли
  • #23
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Но само за САЩ ( преди 6 години )
    Когато японците направят и наполовина толкова здрав автомобил , като 124та на Мерцедес , тогава ще има смисъл от такива класации.
  • #22
    9 rate up comment 1 rate down comment
    до: pfff ( преди 6 години )
    Доста посредствено изказване, но като се има предвид, че си фен на немските каски е разбираемо.Емоцията драги ми смехурко е различна при различните хора.За такива, като теб е емоция да изпият една торба пари за нещо, което стои повече в сервиза отколкото на пътя. Предполагам е голяма емоция да си абонат на сервизите и непрекъснато бецален за немският кютюк.За други емоцията е да имат автомобил, който никога няма да ги предаде и им служи вярно през всичките години на притежание.
  • #21
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Главния ( преди 6 години )
    Мдам - мнението е като *** - всеки го има.А сега да говорим сериозно, с факти. Кой е най-якият пикап в света и точно защоhttps://youtu.be/AZA7lkcJYhA
  • #20
    7 rate up comment 11 rate down comment
    pfff ( преди 6 години )
    Тойота е синоним на скучен и посредтсвен автомобил. Без емоция, само за предвуижване от точка А до точка Б. За собствениците на Тойота им е все едно дали са с автгобуса или колата, емоцията е същата. Въпроса е че колата е му е лична, само това нишо друго. Карайте котурниците на Тойота, и не си налагайте мнението. Трябва да не се обичаш сам себе си за да караш Тойота, особенно европейските модели. Тук е трагедия- един модел който да има съпоставима динамика с някоя друга марка, пък била тя и япон
  • #19
    22 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Toyota е синоним за здравина! Факт!На всички пазари по света е така и всеки разбиращ поне малко от коли го знае.Немските таралясници ги бутат, като надеждни само и единствено, където се издава Ауди Билд, АМС, Ауто Цайтунг и сие бълвочи, които манипулират и най-нагло лъжат в тестове и статии.
  • #18
    7 rate up comment 6 rate down comment
    GMC ( преди 6 години )
    Начи, 4 от камионите по-горе - Шевитата и GMC-тата са на практика едно и също нещо с различни емблеми и по-къси или по-дълги варианти, големи 6 и 8 цилиндрови двигатели, които най често се въртят под 1500 оборота, карат по много километри из предградията и на по-големи разстояния. Окачванията им са на леки камиони. С поддръжка, която е евтина, издържат дълго време. От друг астрана разните му германски GLS или X5, които се доближават по размери стават безумни за поддръжка извън гаранция.
  • #17
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бил съм там, спокойно. Бил съм и в Германия. Ходейки по улиците, както казах навсякъде има дебели. В Германия в най-добрия случай до 20 години са що годе в норма, след това неможеш да намериш някоя под 100 кила.В САЩ има и дебели има и нормални хора, но като култура на движение в училищата им са много по-напред. Само стипендиите за университетите, чрез спорт са доста добър мотив за трениране. Общо взето, това което казах, е че не можеш да слагаш етикети на нациите. Ама тиквата ти не го проумя.
  • #16
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Хамериканщини! ( преди 6 години )
    до преди няколко дена въпросните събърбан и GMC бяха класирани като най ненадеждните в класа си!сега пък се оказаха най-издръжливи?ех теа краваре бе!!
  • #15
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    и като продължение на долното.В момента, в който излезеш от големият град и отиваш в не толкова гъсто населената част на САЩ, в Walmart на снимките с реклама на дрехи виждаш възпълнички манекенки и колкото по надълбоко отиваш в провинцията, толкова от възпълнички стават въз дебели едва побиращи се на рекламното пано.Отиди, виж и тогава пиши отново за "мацките"